Femei de 10

Cum ne menţinem dantura sănătoasă şi zâmbetul frumos?

Cu ocazia evenimentului organizat de mine în parteneriat cu Femeide10.ro, Trăieşte Inteligent-Călătorie de 5 stele în lumea femeilor, am invitat specialişti care să ne vorbească despre frumuseţe, intreţinere şi sănătate.

dana_savuicaPentru mine, întrebată ce trăsătură consider că este baza frumuseţii mele, spun mereu că este zâmbetul , bineînţeles cu o dantură sănătoasă şi albă.
Indiferent cât de frumos ai fi îmbrăcată, oricât de elegante ar fi gesturile tale, când deschizi gura să vorbeşti, acela este momentul când poţi radia sau îi faci pe toţi să se culce pe spate…la propriu.
Dinţi strâmbi, cariaţi şi gura urât mirositoare sunt poate cele mai neplăcute aspecte la orice om. Iar statistica situează România, din nefericire, pe un loc codaş la igiena corporală şi dentară.
Cât de des ne spălăm pe dinţi în fiecare zi?
Cât de des ne schimbăm periuţa de dinţi?
Cât de bine ştim să folosim aţa dentară, să facem flossing după ce mâncăm şi să ne clătim cu apa de gură?
La aceste întrebări l-am rugat pe medicul stomatolog Adrian Mina, de la DaVinci Dental clinic, să ne răspundă.
Ca şi în beauty, ştiinţa aduce mereu îmbunătăţiri la produsele pe care le folosim. Astfel, am descoperit o gamă de produse dentare extrem de performantă şi, o dată cu aceasta, am învăţat unele lucruri interesante. De exemplu, ştiaţi că majoritatea pastelor de dinţi din comerţ conţin SLS, care este un alergenic puternic şi chiar este un element cancerigen? Nu este deloc recomandat copiilor pentru că atacă sistemul nervos….iată, cum din ignoranţă putem să luăm decizii proaste, care ne vor afecta pe termen lung.
O problemă apare chiar şi la cei care au grijă de dantura lor. Mă refer acum la persoanele care poartă aparate dentare. Au apus demult vremurile când aparatul dentar arăta de parcă aveam căluş la gură. Acum sunt colorate sau transparente, fine, ba chiar cu efect de bling-bling, cu strasuri. Dar tot există o problemă… cum îndepărtăm frimiturile, rămăşiţele de mâncare care se agaţă de el printre dinţi?
Dacă v-am făcut curioşi, intraţi pe www.danasavuica.ro şi vizionaţi filmul realizat cu doctorul Adrian Mina şi recomandările lui pentru igiena dentară.

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.