DanDANA! Ea și El Povestea mea

Cum au făcut oamenii rost de bani, de-a lungul timpului

Statisticile din România arată că peste un sfert din populația țării trăiește la limita sărăciei. Situația se prezintă și mai rău în lume, cifrele fiind de-a dreptul alarmante: peste 1 miliard de oameni supraviețuiesc cu mai puțin de 1 euro pe zi.

Cu siguranță, toți se întreabă ce ar trebui să facă pentru a trece de acest prag al sărăciei și pentru a avea acces la banii care i-ar scoate din situația dezastruoasă în care se află.

Reputatul sociolog american Alvin Toffler (1928-2016), a publicat (printrealtele) în ultimul său best-seller intitulatAvuția în mișcare, 6 modalități prin care se poate ajunge la bani.

Iată care sunt acestea din perspectiva autorului:

Creează ceva vandabil. Cultivă legume; desenează un portret; fă un accesoriu de îmbrăcăminte. Găsește un compărător șiai reușit.

ți rost de o slujbă. Prestezi un serviciu sau îndeplinești niște sarcini într-o unitate de producție și primești o remunerație.

Moștenește. Dacă rinții sau vreo rudă îndepărtată îți lasă moștenire niște bani, ai rezolvat problema și s-ar putea să nu ai niciodată nevoie de o slujbă.

Obține un dar: Cineva (oricine) ți-ar putea oferi bani, sau un lucru pe care l-ai putea preface în bani. Indiferent despre ce e vorba, e una din posibilitățile care te-ar putea scoate din necaz.

sătorește-te (recăsătorește-te). Alege un soț/o soție care are o situație financiară bună și va împărți cu tine banii pe care-i are.

Furtul. În sfarsit, există și furtul; prima metodă la care recurg infractorii și ultima la care recurg cei disperați de sărăcie.

Desigur, cel mai de dorit e săți câștigi banii în mod cinstit!

Există și variațiuni minore precum: zestrea, mita, găsirea accidentală a unor bani etc, dar, în principal, aceste 6 variante au fost utilizate de-a lungul secolelor de omenire și mai întotdeauna au dat roade, a continuat sociologul american.

Femei de 10 pe Facebook