Ea și El

Ce faci când iubirea nu îți este împărtășită?

the40by40.com

Dragostea neîmpărtășită este cea mai neplăcută experiență pe care o persoană o poate trăi și are un impact puternic asupra stării emoționale.

Cele mai frecvente trăiri ale respingerii sunt:  
  • Răzbunare
  • Furie
  • Stres emoțional
  • Tristețe

Este firesc să te simți tristă după ce ai fost respinsă. Ellie Prior, expert în psihologia relațiilor, susține că ”a fi prea emoțional îți poate bloca atenția asupra aspectelor negative, ceea ce nu este benefic pentru tine”. Te poate conduce la stres emoțional și chiar depresie.

Iată cum poți face față respingerii în iubire:
femeie trista– Trebuie să înțelegi respingerea  

Trebuie să înțelegi, că până și cei mai experimentați au fost respinși la un anumit moment al vieții lor. Din fericire, uneori, o ușă închisă, permite deschiderea altei uși. Și oricum, nimic nu este permanent.

– Răspunde cu eleganță  

Acorzi prea multă importanță respingerii și de aceea îți afectează fericirea. Mergi la restaurantul preferat, ieși cu prietenii în oraș și dedică timp lucrurilor care îți făceau plăcere, cândva. În momentul în care vei realiza că nu este totul atât de negru, te vei simți mai bine.

– Învață să te iubești  

Nu uita: singura persoană de la care ai nevoie de acceptare ești TU. Vei depăși durerea și teama de a fi respinsă. Iubirea de sine are o mare putere asupra noastră. Așa că, învață să te iubești!

– Respingerea face parte din viață și vei găsi, întotdeauna, pe cineva care să te aprecieze și care să te iubească  

inima frantaRespingerea face parte din viață și fiecare trece, măcar o dată, prin așa ceva. Depinde de tine cum depășești acest moment și cum eviți să nu te descurajezi pentru a trăi o viață împlinită, așa cum meriți. Mergi mai departe! Există, întotdeauna, cineva care te va aprecia și care te va iubi. Trebuie doar să ai răbdare și să nu te dai bătută.

– Poți învăța lucruri importante din această experiență

Chiar dacă îți este greu, cu siguranță poți învăța multe lucruri dintr-o respingere. Gândește-te cum te purtai cu acea persoană? Cum ar putea această experiență dureroasă să te ajute? Ce ai fi putut face altfel? Încercând să îți răspunzi la aceste întrebări, îți păstrezi calmul și echilibrul și te va ajuta să faci față mai bine, pe viitor, în cazul în care astfel de situații se vor repeta în viața ta.

Sursa: positivethingsonly.com
Foto: the40by40.com