Bărbați de 10

Cum arată cea mai frumoasă scrisoare de dragoste din lume? Autorul ei a fost popularul artist Johnny Cash

Cu fix 14 ani în urmă, pe 12 septembrie 2003, se stingea din viață legendarul Johnny Cash. Solist vocal, chitarist și compozitor american de muzică country, Cash a fost considerat a fi unul dintre cei mai influenți muzicieni americani ai secolului XX. Vocea sa era gravă, joasă, de bariton, sugerând sunetul și senzația unui “tren de marfă” si devenise un fel de emblemă a artistului. Și tot reprezentative pentru acesta erau atitudinea și stilul său de îmbrăcăminte întunecat , care i-au și generat renumele de “Man in Black” (“Omul în negru”). El își începea concertele cu tradiționala introducere: “Hello, I’m Johnny Cash!” (“Bună, sunt Johnny Cash!”).
Majoritatea muzicii lui Cash, în special cea de la sfârșitul carierei sale, evoca teme triste, de suferință morală și de salvare.
De-a lungul carierei sale de aproape 50 de ani, Cash a vândut peste 90 de milioane de albume și a ajuns să ocupe “o poziție de vârf în istoria muzicii”.

Și pentru că cititoarele noastre sunt, în majoritatea lor, femei, o să le mai spunem că, desi au trecut mai bine de 20 de ani de atunci, o scrisoare redactată în 1994 de Johnny Cash pentru soția sa, June Carter, a ieșit la suprafață și face furori în randul fanilor mai romantici ai muzicianului.
Epistola, scrisă cu ocazia zilei de naștere a lui June, care împlinea 65 de ani, este una de dragoste și conține mărturisiri intime. Cash ii spune sotiei sale cat de mult o iubeste, în ciuda timpului care a trecut.
Textul a fost numit „cea mai frumoasă scrisoare de dragoste redactata vreodata” în urma unui sondaj de opinie, citat de Telegraph.co.uk. Printre epistolele fruntașe se numără și cea a lui Winston Churchill către nevasta sa, Clementine, dar și cea a poetului John Keats, pentru vecina sa, Fanny Brawne.

Iată și textul scrisorii:

La multi ani, Printesa. Imbatranim si ne obisnuim unul cu celalalt. Gandim la fel. Ne citim gandurile. Stim ce vrea celalalt fara sa intrebam. Cateodata, ne enervam putin unul pe celalalt. Poate, din cand in cand, consideram ca ni se cuvine prezenta celuilalt. Dar, o data la ceva timp, cum este astazi, de exemplu, meditez asupra acestor lucruri si imi dau seama cat de norocos sunt ca imi pot impartasi viata cu cea mai buna femeie pe care am cunoscut-o vreodata. Inca ma mai fascinezi si inspiri. Esti o influenta buna asupra mea. Esti obiectul dorintei mele si motivul pamantean numarul 1 pentru care exist. Te iubesc foarte mult. La multi ani, Printesa. Semnat, John

 

Haideți să ascultăm una din ultimele melodii ale marelui artist. Vă rugăm să fiți atenți și la mesajul versurilor!