Ea și El

Cum a apărut mitul celeilalte jumătăți?

newcreations.com.au

Iată, cândva, demult, noi nu eram alcătuiţi cum suntem acum. Oamenii aveau o înfățișare total diferită – aveau corpul rotund, ca o sferă, doua chipuri care priveau în direcții opuse, patru mâini și tot atâtea picioare…

Erau ființe foarte puternice și mândre astfel încât au hotărât să urce Muntele Olimp, să-l cucerească și să-i înfrunte pe zei.
Zeus, furios pe îndrăzneala lor dar nedorind să-i distrugă pentru că ar fi trebuit să se lipsească de cinstirea și jertfele pe care acestea i le aduceau, a hotărât împreună cu ceilalți zei să-i despice pe oameni în două jumătăți, diminuându-le astfel forța și încrederea.

Din acel moment oamenii au început să-și caute frenetic jumătatea, partea care le lipsea, partea care să le dea echilibru, forță și încredere. Cele două jumătăți au început să se caute neîncetat mânate de dorința de a se împlini, de a forma din nou un întreg.

Acesta este motivul pentru care se spune că oamenii au fost condamnați să-și petreacă toată viața căutându-și jumătatea, sufletul pereche…

Pentru cei ce nu l-ați găsit încă, mult succes în noul an!

Sursa: Aristofan
Foto: newcreations.com.au

Femei de 10 pe Facebook