banner marshal garden
Sănătate

30 de lucruri pe care trebuie să le faci în 2019, ca să fii fericită

La început de an, am da totul să aflăm ce avem de făcut, ca să ademenim fericirea în casele noastre. Nici măcar nu e atât de greu! Iată mai jos, în ajutorul vostru, 30 de pași pe care trebuie să-i urmați, pentru a avea un 2019 de nota 10! Cel mai important lucru este să înveți  să te bucuri de tot ceea ce te înconjoară: de iarbă, de copaci, de păsări, de animale, de pământ, de cer, de oameni. Privește totul cu ochi buni și ți se vor dezvălui lucruri pe care nu le poți învăța din cărți. Și vei simți că vei renaște.
1.Fă-ți obiceiul să umbli desculță pe pământ, chiar și și numai câteva minute. Oferă-i trupului tău contactul cu pământul, înainte ca pământul să o ceară.
2.Caută prilejul de a te afla în preajma unei ape. Ea te scapă de oboseală, îti curăță gândurile.
3.Bea apă de câte ori poți, chiar și atunci când nu ți-e sete. Este cel mai important medicament. Nu bea apă dulce sau sărată ( minerală) din sticle. Prima îți distruge ficatul, a doua- vasele de sânge.
4.Pe masa ta trebuie să se afle în fiecare zi legume și fructe proaspete. 5.Cele mai hrănitoare legume sunt cele încălzite de lumina soarelui. Pe primul loc este sfecla roșie. Apoi fasolea, dovleacul, fructele de pădure, morcovii, roșiile, ardeiul, spanacul, salata, merele, strugurii, prunele.
6.Ai voie să mănânci carne, dacă nu poți fără. Însă cât mai puțină. Și nu carne de porc! Ai voie în schimb câte o bucățică de slănină, dar nu o afuma!
7.Ferește-te de: mezeluri, cartofi prăjiți, biscuiți, conserve, alimente marinate. Înlocuiește-le cu cereale, fasole, verdețuri. Animalele de pradă abia se târăsc, sunt dominate de lene. Pe când armăsarii par că zboară, după ce mănâncă ovăz!
8.Este preferabil să mănânci câte puțin, de mai multe ori. Ca să nu mănânci prea mult, bea multă apă și compoturi, mănâncă legume și fructe proaspete. Bravo ție, dacă poți ține post o zi pe săptămână!
9.Postul e minunat! Nu întărește și ne întinerește. Oasele devin ușoare, ca de pasăre. Iar sufletul devine vesel, ca de adolescentă.
10.Soarele răsare și apune numai pentru tine! Nu mai munci, după apusul soarelui. Creierul se odihnește mult mai bine în timpul unui somn început devreme. Așa procedează călugării și luptătorii. Așa li se explică forța.
11.E indicat să tragi un pui de somn în timpul zilei, pentru ca sângele să irige creierul și fața. Nu e tocmai bine să te culci după masă, pentru că atunci sângele tău se va îngroșa, iar grăsimea se va așeza pe vasele de sânge.
12.Stai mai puțin locului, însă dormi suficient!
13.Străduiește-te să stai mai mult în aer liber. Obișnuiește-te să locuiești într-o locuință răcoroasă. De la căldură, corpul se moleșește și îmbătrânește.
14.Dacă ești o persoană friguroasă, încălzește-te cu ajutorul plantelor. Fă-ți un ceai de plante, de fruze sau chiar de fructe de padure, și bea-l toată ziua. Iarna acest lucru va face minuni.
15.Nu uita de nuci, Nucile seamănă cu creierul nostru. În ele se află și forța necesară creierului nostru. N-ar fi rău să consumi zilnic câte o linguriță de ulei de nuci.
16.Fii bun și atent cu cei din jur. De la fiecare ai câte ceva de învățat. Nu-ți face din ei nici prieteni, nici dușmani. Și atunci nu vei mai avea bătăi de cap de pe urma lor.
17.Ce-i al tău e pus deoparte. Așteaptă doar, cu răbdare. Ceea ce nu-ți este dat, n-are rost să aștepți. Străduiește-te să ai sufletul ușor.
18.Nu da crez prejudecăților, prezicătorilor, cititorilor în stele. Ține-ți sufletul și inima curate.
19.Când ai sufletul greu, e bine să umbli foarte mult. De preferat pe câmp, prin pădure, în preajma unei ape. Apa îți va duce departe tristețea. Dar nu uita : cel mai bun leac pentru suflet îl reprezintă rugăciunile, postul și munca fizică.
20.Mișcă-te cât mai mult. Eforturile fizice ne țin în formă. Nu le evita, dar nici nu le lăsa să te domine. Nu te feri niciodată de noi provocări : sunt calea ta spre evoluție.
21.Nu fi obsedat de vacanțe și concedii. Învață să te recreezi schimbându-ți îndeletnicirile. Nervii se odihnesc atunci când mâinile lucrează. Trupul se umple de forță atunci când mintea lucrează.
22.Fii pretențioasă. Cere mult de la viață. Și vei primi mai mult decât puțin!
23.Nu te strădui să obții din orice câte un avantaj, ci încearcă să fii și tu, la rândul tău, util altora. Trandaforul care nu rodește, se va ofili curând.
24.Nu fi ironică și miștocară, fii pur și simplu veselă.
25.Nu mânca mai mult decât trebuie. O fiară flămândă este mai smecheră și mai abilă decât un om sătul. Cu un pumn de curmale și o cană de vin, legionarii din Roma antică au alergat 20 de kilometri și s-au aruncat în luptă, războindu-se jumătate de zi fără pauză. Iar datorită lăcomiei și desfrâului patricienilor, a căzut Imperiul Roman.
26.După cină, plimbă-te jumătate de oră.
27.Nu bea, în timpul mesei. Nu bea nici înainte, și nici după.
28.Ca să nu umbli cu copilul pe la doctori și farmacii, dă-l pe mâna Mamei Natură! Învață-l de mic să umble desfulț pe pământ. Este modalitatea optimă de a-l căli. Dacă l-a ars soarele, e spre binele lui; l-a mușcat o insectă – nu-i rău, s-a urzicat, înseamnă că și-a călit trupul și a devenit mai puternic și mai rezistent.
29.Când tai legumele cu cuțitul,ele își pierd forța pământeană. Mai bine le mănânci și le fierbi întregi. Ceapa va fi de două ori mai sănătoasă dacă o vei sparge cu pumnul, pe un fund din lemn.
30.Nu este obligatoriu sa bei ceai cumpărat în supermarket. Poți încerca un ceai din crenguțe tinere de păr. Este gustos, aromat și foarte sănătos. Elimină sărurile din organism, înlătiră durerea și inflamația articulațiilor. În timp ce cafeaua, ceaiul, băuturile dulci ne afectează inima.

Respectați, dragile noastre, aceste sfaturi simple și , veți vedea, anul 2019 va fi, pentru voi, unul de excepție!

 

Sursa: just-lady.me

Surse foto: zhenskaiakrasota.ru, prolaps-matki.ru, doktor54.ru, nati.geo.ru, infokava.com, pressfoto.ru, foodinformer.ru, zdorov-e.com.ua

Femei de 10 pe Facebook