Diverse

20 de lucruri de care trebuie “să scapi”, în 2019, pentru a fi fericită

 

Că vrei să fii fericită și în acest nou an, nu ne îndoim nicio clipă! Dar, oare, știi ce trebuie să faci pentru asta? Sau, mai ales, ce NU trebuie să faci! Am adunat, pentru tine, acum, la început de nou an, niște sfaturi, sinple de urmat și vitale, pentru fericirea ta! 

Iată, așadar, ce NU trebuie să faci, în 2019, pentru a fi fericită cu adevărat: 

  1. Să nu-ți pese de ceea ce  spun alții despre tine!

La ce bun să-ți bați capul, descifrând părerile celor din jur, pe care oricum nu vei reuși să-i mulțumești niciodată.

 Da, de acord, ascultă-le sfaturile, dar nu-i lăsa să ia decizii în locul tău! 

2. Lasă în urmă furia și supărările!

Furia te distruge, pe dinăuntru, de aceea invață să coabitezi cu oamenii enervanți. Nu-i lăsa să te folosească, doar evită scandalurile. Nu uita : cei ce ne enervează, ne controlează! 

 3. La naiba cu “silueta ideală”! 

     Corpul tău este unul din puținele lucruri care-ți aparțin întru totul. De aceea, de ce să-i lași pe alții să decidă cum să arăți?!?Nu te mai chinui, important este să te simți tu bine! 

 4. Nu te mai găndi la partenerul ideal! 

Viața ne dă, mai mereu peste nas, atunci când ne facem astfel de planuri! Pentru a fi fericită, trebuie să-ți iubești partenerul din toată inima, să te simți bine lângă el, iar el să te iubească așa cum ești. 

 5. Nu căuta viața ideală! 

Nu există un destin ideal. Viața noastră este ceea ce investim noi în ea. Așa că, dacă nu ne străduim în acest sens, înseamnă că am decis să fim nefericiți. 

6. Nu vă fixați, ca țel, bogăția! 

Nu-ți propune să fii milionară, oentru că asta presupune să devii sclava banilor, uitând de tine! Important este să faci, în viață, ceea ce-ți place, și atunci vor începe să vină și banii. 

7. Nu te seta pe “a fi fericită”!

Nu-ți  transforma viața într-o perpetua așteptare a fericirii. Prețuieste ceea ce ai. 

8. Nu te justifica!

Justificările reprezintă încercarea noastră de a nu ne simți “ de doi lei”, atunci câmd nu am făcut ceeaa ce ar fi trebuit sa facem de fapt. 

9. Uită-l pe cel de care te-ai despărțit!

Te-ai desparțit, înseamnă că ai avut motive. Nu te mai gândi la cel pe care l-ai lasat în urmă, ci doar la invățămintele pe care le poți trage din ceea ce ți s-a întâmplat. 

 10. Renunță la a fi încăpățânată!  

Îți este greu să recunoști că ai greșit. Consideră că, pur și simplu, cei din jur au avut mai multe cunoștințe decat tine și au știut să gestioneze mai bine o situație. Cu cât ești mai putin încăpățânată, cu atât esti mai receptivă la nou. 

11. Nu lăsa pe mâine ce poți face azi! 

Trăiește ziua de azi! Dacă tot amâni lucruri, poate că, de fapt, ele nici nu trebuie facute..Iar dacă trebuie, apucați-vă de ele chiar acum! Amănarea repetată generează sentimentul de vină și stres. 

12. Renunță la bagajul de amintiri

Nu are rost să cari după tine un astfel de balast, mai ales cand el se referă la vechile relații. Intrând în noi relații, debarasează-te de amintirile celor vechi. 

13. Ajunge cu gândirea negativă! 

Gândurile și cuvintele noastre capătă formă materială. Așa că setează-te pe “totul va fi bine!” . Nu există nimic imposibil pentru un om care crede în ceva!

14. Nu judeca pe alții

Nu-i poți judeca pe cei din jurul tau, dacă nu te-ai aflat în pielea lor! 

15. Nu fii invidioasă! 

Rețelele sociale îi fac pe oameni nefericiți. De cele mai multe ori, privindu-ne cunoștințele, foștii colegi sau prietenii virtuali, ne simțim niște ratați. Dar, oare, am fi vrut să trăim viața lor? Doar noi ne iubim pe noi înșine, de aceea, de ce să-i invidiem pe alții? Dacă ne place viața noastră, haideți să ne bucurăm de ea, iar dacă nu, haideți s-o facem mai frumoasă! 

16. Ajunge cu neîncrederea!

Oamenii fericiți au o stimă de sine. Ei sunt mulțumiți de ei înșiși și radiază încredere. Nu ai motive să nu ai încredere în tine! Dacă ai trăsături care te nemulțumesc, ai două variante : să le accepți sau să le schimbi. Tu singură alegi ceea ce vrei să fii. 

 17. Înlătură dependența de ceilalți 

Pentru a face pe cineva fericit, trebuie să fii tu însăți fericită. Iar cheia pentru a fi fericită nu o ai decat tu însăți. 

18. Nu trăi în trecut!

A trăi în trecut, înseamnă a-ți îngropa prezentul. Îngroapă-ți trecutul, păstrează din el doar învățămintele și continuă-ti viața. 

19. Renunță la controlul total!

Uneori trebuie, pur si simplu, să te relaxezi și să lași viața să-și urmeze cursul. Nu vei putea controla niciodată totul și trebuie să te împaci cu asta, altimineri vei fi tot timpul nemulțumită și nervoasă. 

20. Renunță să mai ai așteptări!

Oamenii cred că cei din jur trebuie să corespunda așteptărilor lor. Ce prostie! Nimeni nu-ți datorează nimic, așa cum nici tu nu le datorezi celor din jur nimic. Pregătește-te așadar să  accepți ca atare tot ceea ce-ți oferă viața și, vei vedea, vei fi mult mai fericita! 

Sursa : lifehacker.ru 

Uscatoare rufe