Nutriție

COSMIN are grijă de diminețile mele

 

       În majoritatea fotografiilor pe care le încarc, în zori, pe rețelele de socializare, ma aflu în tovărășia unei cești de cafea. Eu nu sunt o “cafegioaică”, de aceea licoarea caldă ce odihnește în ceștile mele este, aproape fără excepție,  italienescul capuccino, pe care mi-l prepar simandicoasă atunci cand abia se crapă de ziua. Dacă am rețeta mea? Ași! Aparatul fățos ce tronează la loc de cinste în bucătărie, rezolvă problema printr-o simplă acționare de buton. Așadar, devin și eu, pentru o clipă, “omul de la butoane”. Cand cappucino al meu  își împrăștie deja aroma prin sufragerie, îi înfășor un consistent guler de frișcă și, obligatoriu, așa cum am văzut în marile cafenele ale lumii, ii presar deasupra pudra cafenie care-l aduce la adevăratul gust preferat de mine.

Pudra mea fermecată nu e complicat de făcut : l-am rugat pe COSMIN să-mi ofere cele două pliculețe-minune , le-am amestecat bine-bine conținutul si am strecurat rezultatul  într-un soldățel-solniță, desprins din garda regală a Buckingham-ului londonez. Evit cunstrășnicie condimentele pentru cafea din comerț, în care firme necunoscute amestecă puzderie de E-uri : aleg în loc cele doua pliculețe COSMIN CONDIMENTE  – Cuișoarele și, respectiv, Scorțișoara și …amestecul meu e gata! Ca să nu mai vorbim de beneficiile care se strecoară, odată cu ele, in ceașca mea: 

Primul pliculeț conține asiaticele cuișoare ( eu le macin în râșnița de cafea și vă mărturisesc că aroma lor mă dă gata!) . Istoria lungă din spatele lor este fabuloasă : ele au fost folosite milenii întregi in india și China, nu doar ca și condiment, ci și pentru a rezolva în același timp destule probleme de sănătate. Încă de atunci li se depistaseră proprietățile acrodisiace, capacitatea de a vindeca rănile, succesul în a trata respirația urât mirositoare, durerile de cap și cele de dinți. Și nu doar pentru că “e la modă”, dar mai nou, medicii le recomandă și ca leacuri ce previn cancerul. Pe mine personal am observat că mă ajută la creșterea imunității : cuișoarele mele de toate zilele mă fac “strong” și pun pe fugă virozele și gripele!

Dar nici cu scorțișoara nu mi-e rușine! Înca din cele mai vechi timpuri, locuitorii Terrei o  obțineau din scoarța interioară a unui copac științific denumit Cinnamomum. Oamenii de știința au pus-o “sub lupă”, găsind-o răspunzătoare” pentru majoritatea efectelor benefice asupra sănătății. Știați, bunăoară, că scorțișoara este  mai bogată în antioxidanți decât usturoiul?!? Sunt binecunoscute și efectele sale antiinflamatorii și antidiabetice, iar colesterolul tremură de frică, atunci când în decor isi face apariția miraculoasa scorțișoara. 

Una peste alta, diminețile mele încep nu numai cu savurosul cappuccino, care nu-mi lipsește niciodată de sub nas! – ci și cu pudra maronie, presărată din solnița-soldățel peste licoarea preferată.

Mulțumesc, COSMIN CONDIMENTE! Cum stii tu să-mi aduci bucurie înca de la primele ore ale dimineții! 😉

Publicitate