Dacă cineva ar face un sondaj de opinie pe tema „Care este leguma care se asortează cel mai bine cu vara?”, cu siguranță dovlecelul s-ar situa pe primul loc! Acest delicios și extraordinar de sănătos dar al naturii se pretează excelent la o mulțime de feluri de mâncare, ba chiar și la..deserturi!
Dacă înca n-ai gustat cele mai bune „muffin”-uri din lume, e timpul să o faci! Te ajută cu o rețetă simplă cei de la takprosto.cc.
Ingrediente
un dovlecel nu prea mare
două ouă
150 grame făină
50-70 grame cașcaval
50 ml ulei de măsline
o ceșcuță de lapte
două linguri de griș
10 g de praf de copt
mărar, după gust
sare,piper, după gust
Modul de preparare
Spală dovlecelul și rade-l pe răzătoarea mare.
Fă același lucru și cu cașcavalul și amestecă apoi cașcavalul ras cu dovlecelul ras.
Adaugă cele două ouă și amestecă totul.
Amestecă făina cu grișul și cu praful de copt, toarnă-le în compoziție și amestecă bine.
Toarnă laptele, sărează, piperează, toarnă și uleiul de măsline și amestecă din nou.
Compoziția trebuie să aibă consistența unei smântăni groase. Dacă îți iese mai fluidă, mai adăugați puțină făină, dacă îți iese prea vârtoasă, adaugă puțin lapte.
Toarnă compoziția în forme de muffin și introdu-le pe acestea în cuptorul încins la 180 grade. Ține cca 20 de minute. Produsul rezultat trebuie să aibă o culoare aurie. Încearcă-l cu o scobitoare : daca nu se lipește de ea, este gata!
….Ei…ce zici? Te-am dat gata și de data asta? Poftă bună să ai și..nu fii zgârcită! Dă share, și prietenii tăi au dreptul să se bucure de această delicatesă!
Comentează