Ea și El

Concluziile unei femei după 12 ani de căsătorie

elegantevententertainment.com

Filmele romantice se încheie, de fiecare dată, la fel: rochie albă, flori, miri fericiţi. Dar ce se întâmplă după nuntă? Cum fac să ajungă la acel “şi au trăit fericiţi până la adânci bătâneţi”?

Pentru a vă răspunde la această întrebare, vă împărtăşim gândurile unei femei căsătorite de 12 ani. Avem cu toţii de învăţat de la ea!

1. Pasiunea trece

Da, iubirea trece. Prin asta mă refer la acea dragoste cu manifestările ei nebuneşti, cu crize de gelozie, lacrimi, suferinţă şi obsesia pentru acea persoană. Partenerii trebuie să se simtă bine. Fără crize de isterie şi drame emoţionale când nu îţi răspunde la mesaje, fără farfurii sparte sau nopţi întregi petrecute plângând. Trebuie să ştii că te poţi întoarce acasă într-un mediu plin de căldură şi iubire.

elegantevententertainment.com2. Căsătoria nu înseamnă doar o petrecere foarte lungă

“Fericiţi până la adânci bătrâneţi” ascunde în spate şi numeroase momente neplăcute şi dificultăţi. Cel mai important este cât de multe sunt dispuşi partenerii să îndure şi dacă găsesc o cale de a reduce la minim aceste lucruri.

3. Partenerii trebuie să fie la acelaşi nivel social

Cenuşăreasa şi Prinţul ei nu sunt decât o poveste, gânduri romantice, lipsite de sens, la care orice fată tânără visează până înţelege cum stau lucrurile de fapt. Adevărul este că orice căsătorie cu diferenţe mari între parteneri ajunge în final la divorţ.

4. Un cuplu trebuie să evolueze împreună

slism.comDacă soţul şi soţia nu cresc împreună rezultatul final este unul trist: cel care îl ţine pe celălalt în loc, ajunge să fie lăsat în spate.

5. Trebuie să vă acceptaţi unul pe celălalt

La un nivel profund. Poate unele obiceiuri ale partenerului tău te irită şi nu poţi fi de acord cu unele lucruri pe care le face. Puteţi vedea anumite lucruri diferit. Dar la nivel profund trebuie să le accepţi cu toate consecințele pe care le implică.

6. O soţie nu trebuie să se lase pe locul II, să stea în spatele copiilor şi al soţului 

O femeie care se sacrifică pentru binele soţului va simţi curând o mare povară sufletească. Nu poţi trăi ţinând cont doar de dorinţele celorlalţi. Căsnicia nu trebuie să te împiedice să rămâi o persoană independentă, interesantă, care iubeşte viaţa.

cuplu7. Trebuie să îţi doreşti să fii cu partenerul tău, dar în acelaşi timp el trebuie să fie liber 

Nu trebuie să vă fie frică dacă el iese în oraş fără voi. Are dreptul să descopere ceea ce îl face fericit, chiar dacă asta nu vă include şi pe voi. Este firesc. Aşa cum de altfel este şi pentru noi femeile. Şi noi avem dreptul de a face ceea ce este mai bine pentru noi, fără el.

8. Fiecare poate avea propriile dorinţe şi interese 

Fiecare are dreptul la spaţiul său intim şi la timp doar pentru el/ea. Fiecare trebuie să aibă propriile venituri pentru a-şi satisface dorinţele. Este o axiomă pentru toate relaţiile.

9. Obligatoriu trebuie să aveţi un animal de companie 

Fie că este căţel, pisică sau hamster… toate sunt o sursă inepuizabilă de bucurie.

10. Trebuie să aveţi temperamente asemănătoare

Dacă unul dintre parteneri se agită în toate direcţiile pentru a rezolva diverse probleme, în timp ce celălalt abia îşi mişcă un deget – sunt slabe şanse ca această căsnicie să reziste.

11. Pasiunea pentru sex nu este lucrul cel mai important 

După 12 ani de căsătorie pot spune, fără dubii, că nu este posibil să te bucuri întotdeauna de sex pasional şi romantism ca la început. De fapt, lucrurile se domolesc după aproape 3 ani. Pentru a păstra intensă dorinţa faţă de partener, sentimentele trebuie să fie foarte puternice.

Ţineţi minte – într-o relaţie normală de iubire, chiar şi sexul poate deveni secundar. Nu este lucrul cel mai important iar asta nu este o problemă.

cuplu12. Deciziile trebuie luate împreună 

Evident, deciziile minore, luate de pe o zi pe alta, nu necesită acord. Dar deciziile majore care vă afectează viaţa trebuie discutate iar decizia finală luată împreună.

Dar cel mai important lucru care poate asigura longevitate căsniciei este disponibilitatea de a face compromisuri şi să ştii să îţi asculţi partenerul.

Aminteşte-ţi că, mai presus de orice, familia este o combinaţie între dragoste, încredere, susţinere reciprocă şi răbdare.

 

Sursa: brightside.me
Sursa foto: elegantevententertainment.com, slism.com

Uscatoare rufe