Bombănelile Marinei Editoriale

Coloane vertebrale…

 

   …Au rămas destule punți netrecute în viața mea, pentru că nu am știut să mă fac frate cu dracul, pentru a traversa râurile. Am preferat să stau pe margine și să mă uit la malul celălalt, cu obidă și regret ; însă cercetându-mă, nu am găsit niciodată în mine puterea să mă înfrățesc cu Răul, pentru a mă vedea cu sacii-n căruță, mărșăluind pe acele punți care m-ar fi adus în locuri râvnite de mai toți. 

Văd însă în jurul meu destui oameni dispuși s-o facă. Și care o și fac. Sunt așa numiții “oameni fără scrupule”. Așterne-le în fața cu covor de cadavre, ei vor călca senini pe el, pentru a ajunge în sufrageria visurilor lor!  Pentru ei nu există morală, ei nu au limite, oglinzile lor sunt într-atât de aburite, încât nu le arată dimineața chipul hidos, care să-i sperie și să-i readucă în lumea celor cinstiți și corecți. Sunt oameni fără coloană vertebrală. Și nici nu le trebuie, de fapt, pentru că altminteri nu s-ar putea flexa până la nivelul curului celor de care depind, pentru a-l ștampila cu sărutul lor pătimaș. Dar ei știu că acesta din urmă le nivelează drumul spre mai sus și mai bine. Și, de acolo, de sus, de la “mai bine” , ne privesc superiori pe noi, ăștialalți, care n-am știut să pupăm locul necesar și am rămas ancorați în nimicnicia noastră cinstită. 

Mă doare să văd cum punțile din jurul nostru sunt trecute de cupluri solide “om-drac”. Mă doare să văd și cum ceilalți inși – unii dintre ei atât de valoroși –  rămân pe malurile nefaste, pentru simplul fapt că n-au acceptat parteneriatul cu diavolul și au rămas fideli principiilor lor. 

Da, știu, dicționarele planetei conțin  și cuvântul  “compromis”. Sub umbrela lui se adună , cel mai adesea, oamenii de nimic, gata să facă orice, pentru a ajunge acolo unde-și doresc. Și unde, de multe ori, nici măcar n-au ce căuta. Și de unde distrug viețile celorlalți. A proprietarilor de coloane vertebrale. Dar asta face parte din legile lumii și trebuie să ne obișnuim cu ea. 

….însă , oare, legile nu sunt făcute pentru a fi încălcate?…. 

Trăiască din ce în ce mai rarele coloane vertebrale!

Rubrică oferită de FARMACIILE CATENA BENESIO BEAUTY-CELL