Bombănelile Marinei Diverse Editoriale

Bărbații…aceste mașinării de furnizat fericire

“Mișcă naibii și aruncă gunoiul, că stai toată ziua ca o putoare!”

“ Iubitule, n-ai vrea tu, te rog frumos, să arunci gunoiul, că mă simt tare obosită?…”

Vi se pare vreo diferență? 

Povestea aceea cu “vorba dulce mult aduce” este pe deplin aplicabilă în căsnicii. Kilometrii care ajung să se strecoare între doi oameni care și-au jurat cândva iubire veșnică, părându-le că nu pot trăi unul fără celălalt, își au, de multe ori, sorgintea în felul în care cei doi îsi vorbesc. 

Să mă ierte bărbații dar, femeie fiind, voi spune că NOI  suntem “factorul activ”. Iar dacă “tonul face muzica”, atunci NOI suntem cele care dăm tonul. 

În majoritatea cazurilor, de NOI depinde, în primul rând, atmosfera din familie, linistea  din casă, pacea căminului. Desigur, ne place să spunem că pe umerii noștri se sprijină Universul și că, potopite de probleme și responsabilități, nu mai avem timp de “balet verbal” pe podeaua căsniciei. Armăsarii intoleranței noastre trebuie însă struniți. Duhul blândeții și spiritul răbdării trebuie să devină “dominantele” între cei patru ( sau câți or fi) pereți ai casei. 

Și oricât de mult nu ne-ar plăcea să deținem controlul ( ce prostie! “Controlul” acesta nu înseamnă, de fapt, decât niște responsabilități în plus!), “comenzile” date jumătății noastre trebuie îmbrăcate în haine moi, care să i se asorteze confortabil, și nu să-l facă să se simtă în incomoda armură a unor nesfârșite conflicte armate, chiar și numai verbale.. 

Imi spunea mama Zina – Dumnezeu s-o odihnească, pe podiumul de norișori unde se mișcă acum,  cu grație! –    “De la bărbați, dacă știi cum să-i iei, poți obține orice”. Este, cred, secretul pentru care multe din femeile din jurul nostru – preponderent cele cu alură de mironisițe și nu de tartori –  își joacă pe degete bărbații, iar aceștia par a le răsfăța fără oprire , bagându-ne în boală pe noi, invidioasele de pe margini. Nu e niciun secret și nu e nicidecum (doar) o mare iubire la mijloc : este doar arta duduițelor respective – nevestici sau simple iubite – de a ști cum să-i “ia” : cum să le vorbească și să-i “aburească” sentimental, determinându-i să le satisfacă orice dorință. Căci ce mascul al planetei poate rezista unei mâini catifelate care i se plimbă prin păr, unor buze care îi cutreieră epiderma, unor șoapte susurate la urechea care toată ziua, la serviciu, n-a auzit decât lucruri toxice? Cât de greu este, oare, să înlocuiești apelativul “ Boule!” cu cel de “Iubițel” și comanda “Fă!” cu rugămintea “ Vrei tu, te rog, să..?” 

…Până la urmă, dincolo de nesfârșitele lor calități 😊,  bărbații pot fi priviți și ca niște mașinării de generat bucurie în sufletul femeilor. Acestea din urmă sunt însă cele ce dețin cheița miraculoasă care pune mașinăria în funcțiune. Și tot ele sunt datoare să o întrețină continuu, să o ungă periodic cu dragostea lor și să o șteargă zilnic de praful rutinei, făcând-o să strălucească.

Rubrică oferită de FARMACIILE CATENA :DOLORGIET