banner marshal garden
Bombănelile Marinei Diverse Editoriale

Bărbații…aceste mașinării de furnizat fericire

Mișcă naibii și aruncă gunoiul, că stai toată ziua ca o putoare!”

“ Iubitule, vrei tu, te rog, să arunci gunoiul, că mă simt tare obosită..”

Vi se pare vreo diferență? 

Povestea aceea cu “vorba dulce mult aduce” este pe deplin aplicabilă în căsnicii. Kilometrii care ajung să se strecoare între doi oameni care și-au jurat cândva iubire veșnică si cărora le-a părut cândva că nu pot trăi unul fără celălalt, își au, de multe ori, sorgintea în felul în care cei doi îsi vorbesc. 

Să mă ierte bărbații dar, femeie fiind, voi spune că NOI  suntem “factorul activ”. Iar dacă “tonul face muzica”, atunci NOI suntem cele care dăm tonul. 

În majoritatea cazurilor, de NOI depinde, în primul rând, atmosfera din familie, linistea  din casă, pacea căminului. Desigur, ne place să spunem că pe umerii noștri se sprijină Universul și că, potopite de probleme și responsabilități, nu mai avem timp de “balet verbal”, cu celălalt. Armăsarii intoleranței noastre trebuie însă struniți. Duhul blândeții și spiritul răbdării trebuie să devină dominantele, între cei patru ( sau câți or fi) pereți ai casei. 

Și oricât de mult nu ne-ar plăcea să deținem controlul ( ce prostie! Nu obținem, de fapt, decât niște responsabilități în plus!), “comenzile” date celuilalt trebuie îmbrăcate în haine moi, care să i se asorteze confortabil, și nu să-l facă să se simtă în incomoda armură a unor nesfârșite conflicte armate. 

Imi spunea mama Zina – că tot e “în trend” subiectul : “De la bărbați, dacă știi cum să-i iei, poți obține orice”. Este, cred, secretul pentru care multe din femeile din jurul nostru – preponderent cele cu alură de mironisițe și nu de tartori –  își joacă pe degete bărbații, iar aceștia par a le răsfăța fără oprire , bagându-ne în boală pe noi, invidioasele de pe margini. Nu e niciun secret și nu e nicidecum (numai) o mare iubire la mijloc, ci doar arta duduițelor respective, nevestici sau iubite, de a ști cum să-i ia : cum să le vorbească și să-i “aburească” sentimental, determinându-i să le satisfacă orice dorință. Căci ce mascul al planetei poate rezista unei mâini catifelate care i se plimbă prin păr, unor buze care îi cutreieră epiderma, unor șoapte susurate la urechea care toată ziua, la serviciu, a auzit atâtea lucruri toxice? Cât de greu este, oare, să înlocuiești apelativul “ Boule!” cu cel de “Iubițel” și comanda “Fă!” cu rugămintea “ Vrei tu, te rog, să..?” 

..Până la urmă, dincolo de nesfârșitele lor calități 😊,  bărbații pot fi priviți și ca niște mașinării de adus bucuria în sufletul femeilor. Acestea din urmă sunt însă cele ce dețin cheița miraculoasă și care pune mașinăria în funcțiune. Și tot ele sunt datoare să o întrețină continuu, să o ungă periodic cu dragostea lor și să o șteargă zilnic de praful rutinei, făcând-o să strălucească.

Rubrică oferită de

Femei de 10 pe Facebook