Nutriție

Clătite cu dovlecei? Nu există bunătate mai mare!

Fetelor! Fuga la bucătărie! Astăzi vă vom dezvălui o super-rețetă! Au descoperit-o cei de la coocook.me, obținând un record de like-uri de la gospodinele din Europa! Rețeta este cât se poate de simplă, usor de preparat, iar ingredientele sunt la îndemâna tuturor! În plus, acum, vara, când trebuie să evităm mâncarurile grele, e varianta ideală și pentru familia voastră, dar și pentru musafirii care vin pe nepusă masă!

Iată, așadar, ingredientele:

dovlecei – 450 g
kefir – 300 ml
ouă – 4 buc.image
ulei – o lingură
pătrunjel tocat mărunt – 2 linguri
sare – o linguriță
bicarbonat de sodiu – un vârf de linguriță
unt – pentru ungerea clătitelor

Modul de preparare :

Se rad dovleceii pe răzătoarea măruntă, se storc până lasă tot lichidul. Se adaugă ouăle bătute bine, sarea, kefirul, pătrunjelul tocat și se amestecă totul foarte bine.
Se adaugă treptat făina, până când se obține o cocă nu foarte vârtoasă.
Se adaugă o linguriță de ulei, bicarbonatul de sodiu, se amestecă din nou și se lasă cca 20 de minute.
Tigaia încinsă se unge cu ulei, se toarnă aluatul ca pentru o clătită obișnuită, pe care o prăjim pe ambele părți până obținem o culoare aurie.
Clătitele obținute se ung cu unt.

Poftă bună, dragele noastre!

Publicitate