Nutriție

Bucătarul echipei naționale de fotbal, Andrei Voica ne gătește Ton roșu in alge și tempura cu wok de legume

După ce a câștigat un concurs de gătit, viața lui Andrei Voica s-a schimbat radical! Povestea o veți afla in emisiunea Femei de 10, bărbați de 10. Până atunci, vă prezentăm o rețetă propusă de Andrei: Ton roșu in alge și tempura cu wok de legume si tăieței de orez.

Ingrediente:
  • Ton rosu 180 grame
  • Soia sos 0,500 ml
  • Teriyaki sos 0,200 ml
  • Alge nori 1 buc
  • Faina tempura asiatica 0,200 gr
  • Apa rece 150 ml
  • Gheata 3 cuburi
  • Taietei de orez 0,100 gr
  • Ardei rosu 0,50 gr
  • Ardei verde 0,50 gr
  • Morcov 0,50 gr
  • Ghimbir 0,100 gr
  • Zuchinni 0,50 gr
  • Ceapa rosie 0,50 gr
  • Ulei de susan 0,50 ml
  • Ulei de masiline 0,50 ml
  • Susan 0,20 gr
  • Ulei de floare pentru prajit 1 L
Se trage la tigaie tonul cate 3-4 secunde pe fiecare parte la foc mare. Se marinează timp de 2 ore in soia, ghimbir si se rezerva la frigider.
Intre timp se toacă julien legumele.
Pentru aluatul tempura se amesteca faina cu apa rece si gheata.
Dupa 2 ore se scoate din marinare tonul se sterge de excesul de soia, se imbraca in alga nori si se introduce in aluatul tempura dupa care il punem la prajit timp de 2 minute maxim.
Separat tragem la tigaie cu foc mare legumele cu taieteii si sosul teriyaki.

Publicitate