Nutriție

Salată de ciuperci, cu pui și ananas

Dragile noastre, astăzi vă vom da gata cu o salată de nota 10!
Iată ce aveți de făcut:
Tăiați fileul de pui în feliuț cu grosimea de 1,5 cm. Sărați-le, presărați deasupra condimentele pe care le doriți ( oregano, paprica, rozmarin) . Ungeți bucățile de carne cu ulei și lăsați-le jumatate de oră la marinat. După ce timpul expiră, prăjiți feliile pe o parte și pe alta, pe o tigaie uscată și bine încălzită.

Luați un vas adânc și căptușiți-l cu folie de aluminiu, lăsând marginile libere. Puneți înăuntru bucățelele de file prăjite, acoperiți-le cu folia șoi țineți-le așa timp de 15 minute. Apoi tăiați în cubulețe fiecare felie, după ce acestea s-au răcit.
Tăiați marunt feliile de ananas. Dați cașcavalul pe răzătoare. Puteți adăuga și un cățel de usturoi ras.
Prăjiți ciupercile cu ceapă și amestecați cu câteva linguri de maioneză.
Aranjați totul pe un vas plat, în următorul fel: pe fund puneți ciupercile, amestecate cu maioneză. Sărați, dacă este cazul.
Deasupra puneți o parte din bucățelele de ananas.
Amestecați bucățelele de pui cu maioneză și puneți-le sub forma unui nou strat.
Stratul următor va fi din nou alcătuit din fructe.
Amestecați cașcavalul ras cu o lingură de maioneză și turnați-l deasupra ananasului.
Puneți la rece pentru 2-3 ore, afoperind salata cu o folie de celofan.
Ungeți și lateralele cu maioneză și acoperiți salata cu pătrunjel tocat mărunt. Desupra presărați cașcaval ras. Puteți pune și câteva bucățele de ananas sau puteți imagina niște forme din maioneză, cu ajutorul unui cornet pentru decorații .

 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate