Diverse

Citiți  aceste rânduri, când vi se va face dor de mama…

Senior couple embrace themselves in their kitchen

Pierderea mamei este una dintre cele mai cumplite lovituri ale vieții. A-ți pleca pentru totdeauna cel mai apropiat om , cel mai drag, cel mai prețios – femeia care  ți-a dat viață și te-a crescut – provoacă o durere imposibil de cuprins în cuvinte. După o astfel de pierdere pot trece ani întregi, până ca rănile să se vindece. Si este posibil să nu se vindece niciodată..

Nu te aștepta ca totul să revină la normal. Experiența acestei pierderi uriașe vă va schimba mult, vă va maturiza. Cei din jur, cu care bveți încerca să vorbiți despre mama, vor evita delicat subiectul, nestiind cum să reacționeze, cum să vă liniștească. Deși într-o astfel de situație nu există nicio șansă de liniștire. 

Aveți nevoie, pur și simplu, să vă asculte cineva, să vă susțină, să fie alături de voi. Iar lumea, de regulă se teme că, spunând ceva nepotrivit, vă va necăji și mai tare. 

Mama și-ar fi dorit cel mai puțin să vă facă să suferiți, prin plecarea ei. Gândiți-vă, oare ce v-ar fi spus, dacă v-ar fi văzut suferința? 

 

Mama vă apare în vis, tocmai pentru că suferiți : în acest fel, ea continuă să-și manifeste dragostea față de voi. Amintiți-vă, ce-i plăcea mamei să facă, împreună cu voi? Imaginați-vă că v-a predat ștafeta și începeți să faceți acele lucruri ca “pentru doi”. 

 

Oamenii dragi ne părăsesc, însă iubirea lor rămâne cu noi. Și, deseori, după o astfel de “despărțire”, legătura sufletească, emoțională, dintre noi și ei devine și mai puternică. Începem să nu mai gândim “ce păcat că nu mai este”, ci “ce fericită am fost că am avut-o!”.

Vă va fi mereu dor de mama, iar în unele momente, extrem de puternic. Vă va fi dor de ea când, în magazine, veți vedea persoane însoțite de mamele lor. Vă va fi dor de ea , când vă veți căzni să vă amintiți o rețetă pe care ați învătat-o de la ea. Va veți aminti de ea, când o bună prietenă își va pierde și ea mama. 

Iar în acele momente când vi se va face un dor cumplit de ea, faceți ceva în amintirea ei. Faceți ceva, care ar fi făcut-o mândră de voi. 

  Trăiți-vă viața așa cum i-ar fi făcut ei plăcere. Fiți omul pe care i-ar fi plăcut să-l vadă. Bucurați-vă de viață, în amintirea mamei voastre. 

Amintiți-vă cum vă simțeați, având-o alături, cum va îmbrățișa, și cum era gata să facă totul, de dragul vostru. 

Nu există pe lume un om mai prețios decât mama! 

Sursa : lifter.com.ua