Ai gustat vreodată un churros spaniol autentic? Dacă nu, trebuie neapărat să încerci această rețetă!
INGREDIENTE
• 110 gr. făină
• 50 gr. unt nesărat
• 250 ml. apă
• Un vârf de sare
• 2 linguri zahăr
• 1 ou
• Ulei
PREPARARE
1. Într-o oală, adaugă apa, untul și sarea. Lasă-le până când ajunge în punctul de fierbere.
2. Adaugă făina și amestecă bine (aluatul se va uni într-un minut sau două)
3. Ia oala de pe foc și lasă aluatul să se răcească puțin, iar apoi adaugă oul. Încearcă să integrezi oul cât mai repede în aluat.
4. Se toarnă uleiul într-o tigaie mare și se încălzește.
5. Pentru a reda forma originală de churros ar trebui să ai în bucătărie niște ustensile speciale în care să poți introduce aluatul.
6. Introdu în uleiul încins câte un churros ( sau câți încap în tigaie) și lasă-l până capătă o culoare maronie, aproximativ 2 minute.
7. Când sunt gata, scoate-i pe un prosop de hârtie pentru a scăpa de excesul de ulei.
8. Cât încă sunt calzi, tăvălește-i prin zahăr și scorțișoară. Pentru un gust nemaipomenit, servește-i cu ciocolată!
Poftă bună!
Sursa: happyfoodstube.com
Comentează