Frumusețea femeii Diamond

Celulita, en garde! 

 

   Nu știm dacă știți, dar în zilele noastre, aproape 90% din femeile din întreaga lume se luptă cu problema celulitei. Da, știm ca faceți și voi ( UNELE dintre voi, ca să fim corecți!) Pielea cu aspect de coajă de portocală, încrețită, nu este singurul simptom al celulitei, căci , iată, ea poate fi un precursor al unor anomalii în funcționarea corpului nostru. Dieta inadecvată și stilul de viață sedentar sunt unele dintre cele mai frecvente cauze ale bolii, dar nu numai.

Simptomele celulitei se intensifică în timpul sarcinii, menopauzei și atunci când există tulburări hormonale distincte la femei. Celulita apare cel mai frecvent în jurul șoldurilor, coapselor, genunchiului și feselor. Cu toate acestea, se întâmplă, de asemenea, să apară pe umeri și chiar pe stomac. Alte  fenomene au, de asemenea, un impact asupra formării celulitei, cum ar fi:

– Factori genetici;

– Stilul de viață sedentar;

– Dietă necorespunzătoare, bogată în alimente grase;

– Purtarea de haine prea strânse pe corp;

– Hidratarea insuficientă a corpului.

Așadar, haideți s-o provocăm la luptă! 

Numeroase clinici de medicină estetică ne oferă tratamente moderne, iar producătorii de produse cosmetice promovează din când în când creme noi, minunate, concepute să facă față aspectului de coajă de portocale într-un timp scurt. Cu toate acestea, se pare că există câteva metode testate și verificate de combatere a acestei probleme, care va reduce în mod semnificativ simptomele celulitei în câteva săptămâni de la începerea utilizării acestora.

1. Dieta corectă

Alimentele tip fast-food sau consumul excesiv de gustări dulci și sărate pot fi cauza celulitei. Iată câteva reguli, în acest sens: 

– mâncați în mod regulat. Regula de aur a mâncării sănătoase este să mănânci câteva mese mai mici la ore regulate. Nu uitați că ultima masă trebuie luată cu minim 3 ore înainte a ora de culcare.

– Renunțați la alimente grase. Uitați de cartofii prăjiți prăjit și alegeți, în schimb, feluri de mâncare preparate în abur sau coapte la cuptor.

– Limitați aportul de sare. Acest condiment este responsabil pentru reținerea cantităților excesive de apă din corpul nostru și creșterea tensiunii arteriale.

– Includeți  o cantitate mare de legume și fructe în dieta voastră. Datorită acestui lucru vă veți accelera metabolismul și, prin urmare, veți scăpa de problema constipației opresive.

2. Exerciții zilnice

Sedentarismul și activitatea fizică scăzută reprezintă  una dintre principalele cauze ale formării celulitei. Dedicați cel puțin 15 minute în fiecare zi pentru a efectua unele dintre următoarele exerciții.

Exercițiul 1: Ridicarea piciorului alternativ într-o poziție întinsă (pe spate) – aproximativ 15 repetări pe picior;

Exercițiul 2: Săritul coardei  – efectuat timp de aproximativ 5 minute;

Exercitiul trei: Stați în genunchi, cu palmele pe podea (palmele trebuie să fie în aceeași linie cu genunchii), apoi ridicați pe rând picioarele, până ce acestea ajung să fie paralele cu pământul – aproximativ 15 repetări pentru fiecare picior;

Se pare că un impact uriaș asupra reducerii celulitei îl au joggingul zilnic și înotul – cel puțin o dată pe săptămână.

 

3. Îngrijirea adecvată a pielii

Îngrijirea zilnică a pielii și hidratarea cu ajutorul mijloacelor adecvate pot exercita o influență enormă asupra reducerii celulitei. Nu trebuie să cheltuiți o avere, cumpărați doar un gel delicat care conține extract de castan sau să pregătiți un scrub de casă cu cafea și chiar zahăr simplu. Ideal ar fi ca la fiecare duș să masați pielea cu zaț de cafea sau cu zahăr, insistând asupra zonelor cu probleme. Astfel, veți accelera circulația sângelui și procesul de exfoliere.

 

 4. Masajul regulat

 Îl puteți face cu ulei de nucă de cocos, care nu numai că va crește elasticitatea și umiditatea pielii, dar va îmbunătăți și fluxul de sânge din vasele de sânge, făcând pielea mai fermă și reducând semnificativ semnele celulitei.

 

 5. Hidratarea corpului

Furnizarea a cel puțin 2 litri de apă în organism pe zi contribuie la o îndepărtare mai rapidă a excesului de grăsime din corpul dumneavoastră. Acesta este unul din vinovații celulitei! 

 

Sursa: kacikzdrowia.pl

Sursa foto : znaj.ua 

Etichete

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate