Sănătate

Ce putem face pentru a avea un somn bun?

Cum să dormi bine și să te trezești în fiecare dimineață odihnit și binedispus? Trebuie să ai grijă de igiena somnului, astfel încât să te trezești plin de energie. Un dormitor frumos amenajat, condiții adecvate și obiceiuri bune în fiecare seară îți vor face această sarcină mai ușoară.

Un somn sănătos în fiecare noapte.

 

Dacă vrei să dormi liniștit și să te trezești cu energie dimineața, în primul rând ai grijă de aerul din dormitor. Baza ar părea a fi ventilația, dar având în vedere smogul și poluarea din afară, este mai bine să ai încredere în tehnologia modernă și să folosești un purificator de aer.

Pentru a te asigura că nu inhalezi substanțe chimice nocive, folosește produse cu aprobări și recomandări ale instituțiilor sanitare pentru finisarea interiorului.

Un alt lucru important este o saltea confortabilă, adaptată greutății tale, care va oferi un suport adecvat pentru coloana vertebrală în orice poziție, precum și lenjerie de pat ușoară, cu izolație termică ridicată, dar care garantează în același timp fluxul liber de aer. Înainte de a alege mobilierul pentru dormitor, merită să afli la ce să acorzi atenție.

8 sfaturi pentru amenajarea unui dormitor de vis

Dacă nu te poți odihni corect, nu vei putea trece cu brio peste toate provocările zilei, vei fi obosit și nici nu vei avea putere pentru a îndeplini toate sarcinile. De aceea, merită să ții cont de regulile și sfaturile de mai jos, încă din momentul în care amenajezi dormitorul și astfel îți vei asigura somnul bun și liniștit.

  • Un spațiu în stilul tău preferat

Este adevărat, odihna bună este posibilă numai în mediul potrivit. Fă din dormitor refugiul tău. Mizează pe culorile preferate (mai degrabă dintr-o paletă discretă de culori naturale) și pe materiale plăcute la atingere.

  • Pariază pe albastru

Culoarea albastră este recomandată pentru dormitor deoarece relaxează și calmează. Această culoare amintește de ceea ce este natural – cerul, apa, florile sălbatice, aerul curat. În dormitor, optează pentru albastru discret. Într-un aranjament menținut într-o paletă formată din diferite nuanțe de o singură culoare, poți combina diverse modele.

  • O saltea potrivită

Ar trebui să aibă cele mai bune proprietăți antibacteriene și antifungice și să fie rezistentă la deformare. O bună ventilație este, de asemenea, importantă. Saltelele cu zone de duritate care corespund nevoilor părților individuale ale corpului funcționează excelent. Merită să alegi un model cu husă detașabilă care poate fi spălată.

  • Moale și confortabil

Introdu accente confortabile în dormitor, cum ar fi perne, țesături și chiar un cadru pat 160X200 moale. Le poți face singură sau le poți comanda, exact în stilul care ți se potrivește.

  • Alege cu grijă decorul pentru ferestre

Perdelele au un potențial decorativ extraordinar, dar în dormitor ar trebui folosite în principal pentru a întuneca interiorul. Materialele care nu permit trecerea luminii solare vor funcționa bine în acest rol.

  • Aer curat

Ventilația slabă sau expunerea la fumul de tutun și alți poluanți ai aerului pot provoca dureri de cap, stare de rău, iritabilitate și probleme de somn. Prin urmare, merită să ventilezi încăperea des și cel mai bine este să ai un purificator de aer special.

  • Verde viu

A fi înconjurat de verdeață regenerează, oferă vitalitate și calmează. Când amenajezi un dormitor, nu uita de plante. Unele dintre ele chiar au rolul de a purifica aerul!

  • Utilizarea dispozitivelor înainte de culcare

Pune tableta sau telefonul jos cu cel puțin treizeci de minute înainte de culcare. Lumina albastră emisă de ele este percepută de creier ca un semnal că este zi. Acest lucru face să adormi mai greu și să nu te odihnești bine. Deci mai bine ia o carte!

Publicitate