Ea și El Pe canapea

Ce poate fi mai mișto și autentic decât să crezi în tine?

alexandru chermeleu

E „mișto” să-i lași pe alții să intre în viața ta. E și mai „mișto” atunci când nu mai știi unde incepi tu și unde termini, în tot acest tablou nevrotic al ființei. Să-i lași pe ceilalti să îți ghideze viața e asemenea unui bilet de adio. Singur iti îngropi deciziile, personalitatea, grijile, responsabilitatile și te lași purtat de val. Apoi te miri că te ineci.

De multe ori, cei care iti vor „binele” nu dau doi bani pe tine. Ăștia nu sunt cei care iti aruncă un colac de salvare. Dimpotrivă, te lăsa fără el. Nimeni nu poate simți mai bine ceea ce tu, singur, trăiești și experimentezi. De binevoitori e plina lumea. Si de oameni care le stiu pe toate. Ăștia nu iti plătesc nici facturile, nu merg la serviciu în locul tău, nu suferă in locul tău și nu se bucură. Însă ei considera ca tot ceea ce faci tu e un rahat din care trebuie sa ieși. „Daca as fi în locul tău ..” Cam asa incep toți. Pai nu ești în locul meu! Nici nu ai avea cum! Ceea ce ție ti s-a potrivit, poate mie nu mi se potrivește. Nici psihologul nu da sfaturi. Cum ai putea sa le primești de la un „prieten”? Pentru ei, atât psihologii cat și duhovnicii sau orice alt specialist, sunt niște escroci. O pierdere de timp.

De ce să mergi la psiholog și să dai bani când poți merge la ei? Te mai cinstesc și cu o cafea. 🙂 Asa cum există părinți care vor bine copiilor. Cu asta sunt de acord. În general, toți părinții doresc binele copiilor. În particular, lucrurile stau puțin diferit. Părinții tăi nu ești Tu! Faptul că ajungem, în multe cazuri, la vorbele lor, nu înseamnă că întotdeauna va fi așa. Poate am ajuns la vorbele lor, influențați fiind de ele. Un fel de auto împlinirea profețiilor. Numai ca profețiile veneau din altă parte. 🙂 La fel ca bărbații ce nu au tăiat cordonul ombilical. Nimeni nu i-a întrebat dacă vor să se „căsătorească” cu mama sau cu aleasa. ) Alții aleg în locul lor. De asta unii se mărită în loc sa se însoare.

Nici familia, nici prietenii și nimeni altcineva nu poate trăi viața în locul tău. Cei potriviți te vor lăsa să te dai cu capul de pereți dacă asta iti dorești cu adevărat. Ceea ce este bine pentru tine, e bine și pentru ei. Ceea ce este potrivit pentru tine, va fi potrivit și pentru ei. Ceea ce tu simți… ei voi încerca să înțeleagă. Și cam atât. Din acest motiv există prieteni și „prieteni”. Important este sa alegi fără ghilimele.

Când te lași trăit de alții, nu mai trăiești cu adevărat tu. Te zbați într-o iluzie a minții si a inimii și te vei agata mereu de pârghiile din exterior, uitând ca totul pleacă din interior.

De ce nu este bine sa iti trăiască alții viața? Pentru ca Viața ta e musai să ți-o trăiești tu. Cu bune și cu rele.

Iar dacă cei de lângă tine nu înțeleg acest lucru, este fix problema lor. Aruncă la gunoi părerile lor și fă ceea ce simți. Întotdeauna. Asta înseamnă terapie.

Pentru că cea mai bună terapie este terapia în care crezi. Și ce poate fi mai mișto și autentic decât să crezi în tine? 🙂

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.