Ea și El Jurnalul Valentinei

Ce înseamnă pentru tine “lux”?

Am ajuns la concluzia că adevăratul lux e să faci ceea ce dorești, atunci când dorești; să simți, să acționezi, să știi să spui “nu”, dar să nu îți fie teamă să spui și”da”. Să te poți retrage în universul tău, unde zâmbesti cînd vrei tu, cui vrei sau unde poți să plângi ca să te descarci, în intimitatea ta; intimitate care poate să se reducă doar la tine sau în care pot apărea și alte personaje din familie sau din cercul de prieteni apropiați. Luxul e de fapt să te accepti așa cum ești, să fii asumat, să te bucuri de ceea ce ești, ce ai și ce poți să oferi!

pelinelAm călătorit mult în toată lumea, prin prisma meseriei dar și ca turist, am întâlnit mulți oameni încadrați pe diferite trepte sociale și am văzut și trăit multe… și vă spun, cel mai mare lux – scuzați-mi intenționată greșeala gramaticală de a da luxului grad de comparație – e să fii tu!!!

Luxul material este recunoscut prin haine și bijuterii scumpe, mașini de lux, ceasuri opulente, dar, să nu uităm că poți cumpăra un ceas, dar nu poți să cumperi timpul.
Confundând opulența cu valoarea, multe persoane vor să își dovedească capabilitatea, potența, succesul, apartenența la grupuri exclusiviste, dar puterea adevărată stă în ceea ce reușim să proiectam prin gândurile noastre și cum ne folosim forța interioară de care dispunem toți, ca să ne fie bine… pe interior, apoi în exterior.
pelinelMă gândeam acum, relaxându-mă pe balconul apartamentului unde locuiesc, cât de bine îmi e să admir ploaia, să simt aerul curat de afară, să mă bucur de fiecare lovitură a bebelușului poznaș, care deh, nu are somn și ca atare nu dorm nici eu.
Cât de reconfortant este să nu răspund la telefon când nu am chef, să stau cu picioarele pe masă dacă așa simt, în pijamale largi și moi, să zâmbesc natural și nu forțat, să nu îmi pierd timpul și energia cu oameni care nu mă binedispun, să spun lucrurilor pe nume și să mă înconjor de oameni care mă fac să zâmbesc… acesta este adevăratul meu lux.

E cert că toți visăm la o vacanță de lux din când în când, la clasa business; normal că toți ne îndrăgostim de o haină scumpă sau rămânem fascinați de strălucirea unei bijuterii, dar toate acestea au un preț, în timp ce adevăratul lux – de a face ceea ce simți, când simți și fără să te temi că vei fi judecat – e luxul autentic, onest, natural, care nu are preț.
pelinelM-a inspirat atmosfera din această seară, petrecută la aniversarea unei prietene, unde am simțit energie pozitivă, prieteni adevărați care mi-au fost alături în momente grele și au făcut-o pentru omul din mine, nu pentru Valentina Pelinel. Și am căzut pe gânduri, am zâmbit și mi-am spus ”ăsta e lux”: să ai parte de susținerea și zâmbetele celor care merită să fie în viața ta.
Și îmi pun întrebarea ”oare ce înțeleg unii și ce înțeleg alții prin “lux”? Sub o formă sau alta, este la îndemâna tuturor, dar depinde ce definiție dăm noțiunii de”lux”.
Preferați o bijuterie scumpă sau un prieten adevărat? După răspuns, veți ști ce înseamnă luxul pentru fiecare dintre voi. Și dacă răspunsul e “ambele”, atunci să știți că le puteți avea pe ambele, însă întotdeauna veți putea renunța la ceva ce tine de luxul material, dar niciodată la un prieten adevărat.
Așadar, luxul e asumare, e să fii tu, e starea de spirit, de bine, energie pozitivă; și, uneori, dacă poți să ai parte și de lux material, cu atât mai bine!

O noapte de lux vă doresc, adică să dormiți liniștiți și să visați frumos! Și așa o să facem și noi, eu și bebelus poznas, care se lasă așteptat 🙂

Etichete