DanDANA! Ea și El

Ce te face fericit în această lume?

E o întrebare dificilă, nu-i așa? Sunt situațiind pe unii oameni nimeni și nimic nu-i mai poate face fericiți.

Paradoxal, există oameni săraci care se declară fericiți, dar și oameni bogați total nefericiți. Asta nu înseamnă că a fi bogat este echivalent cu a fi nefericit întotdeauna, cum nici sărăcia nu te face să sari în sus de bucurie.

Totul este relativ. O multitudine de factori precum concepția noastră despre lume și viață, ereditatea, mediul, educația, preocupările (și multe altele), contribuie la starea noastră generală de fericire.

Să ai tot ce-ți trebuie și să fii sănătos, e îndeajuns  pentru a te declara fericit? Depinde de fiecare în parte.

Unora nici averile, sănătatea și faima nu le sunt suficiente. Mereu consideră că e loc de mai bine.

Altora le este suficient aibă un acoperiș deasupra capului și un blid cu mâncare pentru a se declara mulțumiți.

Unele femei, de exemplu, sunt fericite să știe că bărbatul lor nu întoarce capul după orice fustă, și le aduce banii în casă; în timp ce altele sunt mulțumite că nu iau bătaie constant...

Mulți bărbați se simt împliniți urmărind un meci de fotbal cu sticla de bere în față, eventual ronțăind și niște semințe.

Fiecare percepe viata într-un mod propriu dar se mulțumește săși trăiască clipa. Adica funcționează după principiul „carpe diem.”

Dar pe termen lung ce-ar trebui să facem?

În Psalmul 73:28 citim: Cât pentru mine, fericirea mea este sămă apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adăpost, ca să povestesc toate lucrarile Tale.

Concluzia este una singură: Fericirea se trăiește deplin numai alături de Dumnezeu, cu El în inimă, în minte și în suflet.

Fără prezența reală și vie a lui Hristos în viața noastră nu putem spune că suntem fericiți. Trăim doar un simulacru de fericire. E posibil ca azi ceva să te facă fericit, dar mâine să tedezamăgească. Însă Domnul Hristos prin învățăturile Sale, nu a înșelat pe nimeni.

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.