DanDANA! Povestea mea

Ce am învățat de la o bătrână de peste 100 de ani

Lilian Weber este din Iowa, Statele Unite  și a captat atenția presei în urmă cu câțiva ani, uimind o lume întreagă cu creațiile sale vestimentare, dar mai cu seamă prin gestul său altruist fără egal. Despre ce este vorba?

Deși depășise vârsta de 100 de ani, femeia se trezea în fiecare dimineață și făcea un lucru la care alți oameni, mult mai tineri, nici nu se gândeau: o rochiță, de la cap la coadă, pentru fetițele sărace din Africa. Este cu adevărat un model demn de urmat!

Creațiile ei pline de culoare ajungeau la cele care au nevoie de ele prin intermediul „Little Dresses for Africa”, o organizație care aduna donațiile și le distribuia apoi orfelinatelor, bisericilor și școlilor.

https://www.youtube.com/watch?v=0agJZG2bCe0

În ultimii ani femeia a confecționat peste 840 de rochițe și își promisese ca la aniversarea împlinirii a o sută de ani să ajungă la 1000 de articole vestimentare.

Cu toate acestea, la data hotărâtă, Lilian Weber și-a depășit obiectivul, cu peste 50, realizând un numar de 1051 rochițe.

Potrivit fiicei sale, Linda Purcell, cu gândul la copilele care le vor îmbrăca, Lilian Weber făcea tot ce se putea ca rochiile să aibă fiecare cate un model diferit, astfel încât fetițele care le îmbrăcau să se simtă speciale.

De la această bătrână, care ne-a oferit o adevărată lecție de viață, am învățat mai multe lucruri: că poți dărui fără să aștepți nimic în schimb, că atunci când aduci zâmbetul pe chipul celor mai necăjiți, și inima ta se umple de bucurie…Că poți să lași ceva în urma ta, așa cum spunea Nicolae Ioga: „Fă ca pe unde ai trecut tu să fie mai bine decât înainte.

Deci, grăbeşte-te să faci bine cât poţi, că nu ai putinţa să-l faci oricând!