Ea și El

Ce-ai de făcut, pentru ca soțul tău să câștige mai mulți bani?

 

Dacă partenerul tău de viață nu te mulțumește cu banii pe care-i aduce în casă, iar acest lucru generează o permanentă stare de tensiune în familie, există mai multe soluții pentru a nu rămâne nefericită toată viața. Desigur că cea mai comodă soluție este divorțul, dar dacă între voi mai există și ceva iubire, acesta se exclude din start.
În plus, rămânând alături de el, i se va trezi conștiința că familia așteaptă mult mai mult de la el. În fond și la urma urmei, el este stâlpul casei, și nu tu! Așa că încetează să mai muncești cât pentru doi! Desigur, dacă te vei “relaxa” brusc, după ce i-ai obișnuit pe toți cu implicarea ta exacerbată, vor apărea niște dificultăți financiare în familie, vrând-nevrând. Însă doar așa el va putea să conștientizeze că el, în calitate de tată de familie, nu își îndeplinește atribuțiile. În plus, tu esti și mamă, deci, dacă tu vei fi copleșită de problemele materiale, cine Dumnezeu se va ocupa de îngrijirea și educarea copiilor?!?

1. Trebuie să visați mereu împreună, să vă faceți împreună planuri de viitor, să vă fixați obiective concrete. Atunci și el va fi stimulat în a lupta pentru atingerea celor propuse. Dacă este un om fără gândire de perspectivă, fă-ți tu propria listă de dorinți, fără să elimini nimic din ceea ce simți că vrei. Fă această listă cât mai atractivă, coloreaz-o frumos , lipește pe ea tot felul de decupaje cu imagini din stațiunile unde ai vrea să vă petreceți vacanța, cu poze ale unor interioare de case sau aparate casnice la care visezi, și lipește această listă la loc vizibil, în apartamentul vostru.

2. O cheltuire rațională a resurselor
Economie – nu înseamnă limitări absurde, în toate direcțiile. Începeți să vă planificați toate cheltuielile, stabiliți ce și când urmează să achiziționați, și în niciun caz nu faceți cumpărături emotionale, din categoria “ Vai, ce-mi place! imi cumpăr!”.

3. Lasă-l să simtă neajunsurile financiare! Nu-l răsfăța cu prăjituri și berea preferată, lasă-l să umble două ierni la rând în același pulover. Mergeți împreună la cumpărături , ca să vadă și el prețurile, trimite-l la ședințele cu părinții, să simtă pe pielea lui ce înseamnă să tot dai bani pentru fondul clasei, fondul școlii și cine știe ce alte trebuințe!

4. Lasă-l să planifice singur felul în care vor fi cheltuiți banii familiei. Ca să vadă el însuși ce sume se duc anual pe viața de zi cu zi, să vadă ce cheltuieli sunt, ce facturi vin, ce plăți sunt de făcut. La sfârșitul lunii, el va conștentiza simgur cât de puțin câștigă, de fapt!
5. Dacă tot ai rămas alături de el, nu-ți neglija soțul, prețuiește-l! Nu te teme să lași frâiele casei, măcar pentru o vreme, în seama lui! Și încearcă să-l încurajezi, nu să-l critici tot timpul și să fii veșnic nemulțumită.

6. Un dialog încrezător. De multe ori este suficient un dialog într-o atmosferă liniștită. Povestește-i cu calm unde ți-ai dori să va petreceți vacanța, calculați împreună cât v-ar costa acest lucru. Luați decizia să adunați acești bani, punând deoparte, lună de lună, mici sume. Dă-i de înțeles că n-ar fi rău sa-și mai găsească o sursă de venit suplimentară.

7. Aducerea pe lume a unui copil. În orice familie, apariția unui copil devine un stimulent important pentru bărbat, în a încerca să aducă mai multi bani în casă, pentru a-i oferi cele mai bune condiții copilului său.

În concluzie, nu mai lua totul asupra ta și nu deveni tu răspunzătoare pentru bunăstarea întregii familii. Ai încredere în soțul tău și ajută-l să-și descopere adevăratul potențial de soț ideal și este posibil ca atunci ceva să se petreacă în mintea lui și să devină brusc conștient de rolul său de șef al casei și, ca atare, să înceapă să aducă în casă bani adevărați!

 

 

 

 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.