Modă

Care a fost moda anului 2022 din perspectiva Gen Z? Află răspunsul, alături de 3 tendințe pentru 2023

 

Generația Z stârnește interesul brandurilor în ultima vreme. Colecții vestimentare întregi sunt adaptate după preferințele reprezentanților acestei categorii de vârstă (născută între 1997 și 2012), cu toate că în momentul de față milenialii sunt clienții de bază, cu forța de cumpărare mai mare.

De ce se întâmplă toate acestea? GLAMI oferă răspunsurile în analiza „Year in Review”, în care explică direcțiile fashion dictate de tineri, prezentând, de asemenea, și câteva dintre trendurile ce vor acapara scena anul acesta.

2022, oglindirea anilor 2000

Moda Y2K a reprezentat o reală surpriză. A părut că membrii generației Z au descoperit mașina timpului, readucând în prezent anii 2000. Blugii cu talie joasă, cizmele ugg, elasticele pentru păr, costumele sport din velur, vestele tricotate sau colanții evazați au devenit iar de actualitate, ba mai mult, dorite și apreciate de marea majoritate.

Desigur, au fost repede integrate în garderobe și micro-trendurile, ca formă de exprimare a personalității. Cabincore (ce pune accent pe ținutele compuse din cămăși lejere, blugi și bocanci) a caracterizat iubitorii de natură, care-și doreau să scape de tot ce însemna agitația urbană, retrăgându-se în… case și cabane la munte. Regencycore, în care reinterpretarea rochiilor din anul 1800 predomină, e ceea ce s-a potrivit de minune fascinaților de prinți, prințese și viață regală. Nici cei cărora le place deosebit de mult culoarea roz și universul Barbie nu au fost neglijați – pentru ei a apărut trendul Barbiecore.

Ține pasul cu trendurile anului 2023

Dinamica vestimentară în rândul generației Z este uimitoare, aducând la suprafață numeroase combinații foarte interesante, demne de luat în seamă de împătimiții modei. Așadar… de ce trebuie să ții cont anul acesta când vine vorba de garderobă?

Blugii evazați sunt un articol de care nu te poți lipsi. Chiar dacă varianta skinny a fost preferată ani la rând, acum este perioada în care modelele wide, mom-fit sau bootcut primesc atenție. Și pe bună dreptate: sunt comode și extrem de chic, în același timp!

Articolele streetwear sunt, de asemenea, dorite. Este vorba despre tricourile grafice, pantalonii largi, pantofii sport voluminoși – sau cu platforme – și șosetele la vedere. Nici accesoriile nu pot lipsi, ochelarii de soare, pălăriile și bijuteriile suprapuse fiind la fel de căutate. Cărui fapt îi este datorat succesul? Semnificației acestor „declarații de stil”, ce pun accent pe incluziune, diversitate și egalitate.

În final, popularitatea achizițiilor second hand se va păstra și în 2023. Este o cale ce combină sustenabilitatea cu accesibilitatea. Și toți iubim să cumpărăm articolele dorite la prețuri chilipir.

Alegeri vestimentare și ajutor din partea inteligenței artificiale

De multe ori poate fi complicat să găsești hainele dorite, mai ales în mărimea potrivită sau la preț redus. Din acest motiv ar trebui să profiți de inteligența artificială și să primești ajutorul unui stilist virtual personal. GLAMI Quiz este un instrument ce îți face recomandări personalizate de modă, în funcție de brandurile favorite, dimensiunile dorite sau stilul preferat. Te ajută să nu pierzi timpul navigând printre mii de sugestii irelevante, punând bazele unei garderobe virtuale care să te reprezinte. Sună super, așa-i? Accesează www.glami.ro și bucură-te de modă!

Publicitate