Hobby Timp liber

Cănile Mirabelei

Mirabela este fermecătoare! Este încununarea proverbului ” esențele tari se țin în sticluțe mici”. Are o voce de milioane și un suflet cât întregul Univers! Pe scenă se simte ca acasă, iar acasă…și-a creat o lume a sa, plină de amintiri, în care-i place să se retragă, departe de lumea dezlănțuită de afară.

Închideți ochii! Vă rog să v-o imaginați pe Mirabela cuibărită în… fotoliul din odaie ?, privindu-și satisfăcută …colecția de căni!  Aveți dreptate, nu e un hobby neobișnuit, căci Mirabela nu colecționează nici gândaci de Colorado, nici șuvițe din părul admiratorilor săi și nici măcar petalele presate ale miliardelor de flori pe care le-a primit de la milioanele de fani ai săi!

image ….Acum peste 30 de ani, minunatul Dan Spătaru, prietenul ei de suflet, i-a făcut cadou o cană. I-a adus-o din Rusia, dintr-un turneu făcut la Leningrad. Era o cană dintr-un porțelan fin, care îmbina două culori suave : albul și vernilul și avea imprimate pe ea niște motive tradiționale rușești. Mirabela a băut la început câteva ceaiuri în ea – că doar cadoul cu pricina provenea din țara ceaiului rusesc! – după care…a desemnat-o drept ” Cana nr.1″ a unei viitoare mega-colecții.
– Câte căni a adunat colecția ta, Mirabela?
– Am peste 600, fiecare cu amintirea ei, cu povestea ei!
– Și…au vitrina lor specială?
– O singură vitrină?!? Sunt împrăștiate prin toată casa! Uite, aici, spre exemplu, în bucătărie, am “colecția albastră”!
– Wow! Sună de parcă ne-am afla într-un muzeu! Și…exponatele sunt numai pentru privit, sau le și folosești, în viața de zi cu zi?image
– Nu, hotărât lucru, piesele de colecție nu sunt pentru băut! Pentru băut am căni de care nu-mi pare rău. De “exponate”, cum le zici tu, nu se atinge nimeni!

– Cum, nici măcar nu le ștergi de praf?!?
– Ba da, periodic. Și e un adevărat calvar! Iți dai seama? Sunt peste 600! Noroc că am ajutoare. Mie personal îmi e și teamă să nu le sparg!
– Le-ai primit cadou sau le-ai cumpărat?
– Și una și alta. Vezi tu, Marina, eu am umblat mult prin lume, și de prin fiecare loc mi-am adus câte o cană-souvenir. Am căni reprezentative pentru orașele pe care le-am vizitat, apoi am căni cumpărate pe la concertele marilor vedete internaționale, la care m-am aflat : am căni cu Celine Dion, Elton John, Michael Buble, Cher..

imageÎn Las Vegas, bunăoară, fiecare artist care concertează își deschide, înainte de concert, câte un mic magazin în care vinde produse promoționale cu numele său, cu chipul său! Îi dai seama că , de câte ori m-am aflat în Vegas, am făcut ravagii în astfel de prăvălii!
– Tare mi-ar plăcea să avem de unde cumpăra căni cu “Mirabela Dauer!” Deci …căni “turistice”, căni “muzicale”…
– …și căni..diverse! De exemplu, am o cană superbă “Harley Davidson”!
– …asta ce vrea să fie, o cană cu motor?!?
– Nuuu!? E o cană promoțională, confecționată dintr-un material foarte scump, în culorile celebrei motociclete și suflată cu argint!
– Aoleu! Înseamnă că o ții sub cheie!image
– Ei, nici chiar așa! Însă să știi că toate cănile mele sunt foarte valoroase, cel puțin din punct de vedere sentimental! Nu m-aș despărți de niciuna nici în ruptul capului! Dau cu ușurință, în stânga și-n dreapta, haine, pantofi, poșete, bijuterii, dar de cănile mele nu mă îndur să mă despart!

– Bine că știm ce cadou să-ți facem de ziua ta! O cană inscripționată “Femei de 10”!
– Sper să o merit! …și să știți că mai colecționez și magneți de frigider, si clopoței!!!😁

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Excelent!Si mie imi plac canile speciale,magnetii si clopoteii.Am cateva din fiecare,dar nu pot zice ca am colectii.