Ea și El

Când ți-e silă de nevastă…

 

Iată un detaliu de netăgăduit : jumătățile noastre sunt, de fapt, reflexiile noastre în oglinda vieții. Și, cu cât am trăit mai multă vreme alături de ele, cu atât ajungem să semănăm și mai mult unii cu ceilalți. Când reflexia din oglindă devine hidoasă, nu înseamnă că oglinda s-a prăfuit. Ci că, probabil, există o problemă cu fizionomia însăși.

Soția s-a îngrășat cam mult, în ultimii ani? Refuză să meargă la sală, în schimb una-două e cu fetele la cofetărie?
Soțul se complace într-un servici la care câstigă puțin? Dar parcă nici soția nu prea face nimic în acest sens, ci preferă să-l pilească. Nu-l lasă nici să-și tragă sufletul și nici să-și cultive relațiile pe care le are. Nu face decât să-l toace la cap, cu aceeasi veșnică întrebare: ” Când o să avem și noi bani? Când? Când?!?”

Soția e în postnatal si s-a neglijat total, ba chiar parcă statul acasă a prostit-o de tot. De aceea soțiorul – destul de tâmpit și el – preferă să se protejeze de țipetele copilului, ascunzându-se în brațele unei amante… Ce ajutor să aștepte soția de la el? Individul preferă să-si găsească de lucru cu diverși prieteni, numai să nu vină acasă.
Cu alte cuvinte, soțul și soția sunt aidoma unui sistem de vase comunicante. Chiar și problemele lor sunt comune și interdependente. Oamenii simt acest lucru și,…parcă e un facut: cu cât se detestă mai tare pe ei inșiși, cu atât mai energic încearcă să-și schimbe… jumătatea : doar este varianta cea mai comodă, nu? În realitate însă, asupra sistemului poți acționa și dintr-o altă direcție: încercând să te schimbi tu însuți.

Ati observat că, ajunși în mediul celor preocupați de fitness și diete, noii-veniți încearcă ei inșiși să slăbească , să facă mișcare? Iar într-un anturaj de supraponderali, dimpotrivă, noii veniți se relaxează și dau iama în mâncare? Ați observat că în jurul oamenilor de succes se adună alți oameni de succes, iar alături de looseri veti intâlni preponderent tot looseri? Unicul mod de a rupe acest lanț este să te schimbi tu pe tine însuți.
Nu trebuie să ne temem că , în consecință, vom ajunge să ne parăsim jumătatea, considerând că nu ne mai leagă nimic : omul de lângă noi sigur nu va rămâne neschimbat. Două trei saptamâni, hai o lună și, veți vedea, reflexia în oglindă va începe să vă bucure. Veți observa trăsături noi, atât de frumoase și de care vă era atât de dor!..

Într-o singură privință vă dau dreptate : cel mai groaznic lucru este să începi schimbarea cu tine însuți. Este mult mai simplu – nu-i așa? – să te plângi unui bun prieten : ” Nevastă-mea s-a îngrășat teribil! Cum naiba s-o slăbesc? Doar n-o să mă hârjonesc în pat cu un hipopotam?” sau ” M-am săturat total de bărbatul meu! Câștigă un salariu de toată jena!”

Sursa: neskychno.com

Surse foto: prisnilos.su, womenparadise.ru, 9month.ru