Nutriție

Cafeaua ne ajută în relațiile noastre cu colegii

 

A servi o cafea înainte de o discuție cu miză mare sau înainte de o ședintă importantă îi ajută pe oameni să se concentreze și să aibă o atitudine pozitivă in raport cu ceilalți participanți la dialog. Aceasta este concluzia ultimelor cercetări în domeniu.
Autorul cercetării, Vasu Unnava, de la Universitatea din California explică astfel acest efect: “ Observăm că lumea servește cafea înaintea întâlnirilor, cu toate acestea în lume s-au realizat destul de puține cercetări cu privire la efectul cafelei asupra dinamicii grupului. Majoritatea cercetărilor sunt focusate pe efectele cafelei asupra individului. Am decis să studiem influența cafelei asupra productivității individului în cadrul grupului și asupra colectivului in general”.

În cadrul acestor experimente, cercetătorii au observat ca oamenii care au băut cafea cu cofeină, aveau o părere mult mai bună despre sine și despre colegii lor.
Cercetătorii au împărțit studenții pe grupe și le-au dat, pentru un interval de 15 minute, câte o temă de dezbatere. Una din grupe a fost servită, în avans, cu cafea conținând cofeină.
«Cercetarea a avut loc într-un mediu în care se consuma regulat cafea – a explicat Unnava. Se pare că această cafea i-a ajutat, pe cei ce au consumat-o, să fie mult mai atenți la dialog, să se focuseze mult mai bine pe tema de discuție, participând mai activ la dialog.

Asadar, dacă obișnuiți să beți cafea, să știți că ea vă ajută să vă îndepliniți mai bine sarcinile colective”.
Totuși, cercetătorii avertizează ca datele obținute nu trebuie folosite ca fiind sută la sută valabile, pentru că cercetarea nu a avut în vedere decât discuțiile de grup. Nu se știe încă felul în care acționează cafeaua asupra îndeplinirii sarcinilor colective din categoria muncilor fizice.
Sursa: soulpost.ru

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate