Mă uit la voi și vă văd pe toți atât de stresați! Sunteți într-o permanentă goană spre Nicăieri, pavată cu micile succese ale zilei : o cumpărătură mai șmecheră, un ban câștigat pe lângă leafă, o cucerire amoroasă care, sperați voi că o să vă transforme viața în paradis. Și toate astea, de fapt, nu au decât un singur efect : stresul. Inamicul public numărul 1 – cum îl numesc
specialiștii. Marea Neliniște în care trăim cu toții, pavată cu atâtea frământări cotidiane câte nu încap nici măcar într-un roman îmbrăcat într-o copertă tristă, toate nu fac decât să ne scurteze viața, s-o transforme într-o rutină păguboasă, din care ieșim îngenuncheați, ajungând să ne întrebăm în final “La ce bun toate astea?..” Nu degeaba se spune: “Dă-i omului mintea cea de pe urmă”. De am fi avut-o, am fi știut în orice moment că altele sunt prioritățile în viață. Bunăoară, încărcarea periodică a bateriilor. Nici nu știți cât de important este să fugim uneori de tot ceea ce ne înconjoară și ne apasă, să ne ascundem într-un loc cu liniște și pace, să ne adunăm gândurile, amintindu-ne și de noi, de sufletul nostru.
“Și unde am putea face, duduie, toate aceste lucruri?” – mă vor întreba cârcotașii. Fiți pe pace! Nu trebuie să străbatem mări si țări, caci uneori soluția se află la o aruncătură de băț. Nu vă spun, bunăoară, cu câtă bucurie am descoperit , după zeci de călătorii prin toate colțurile de lume ( niciodată într-atât de multe, câte mi-aș fi dorit!) , un locșor de poveste la “doi pași” de București. Și pentru că inclusiv toamnele sunt atât de frumoase la “Cabana Izvoranu” – căci despre ea este vorba – am să vă îndemn s-o porniți voi înșivă într-acolo . Veți înțelege atunci rostul introducerii pe care v-am făcut-o.
Pentru că vă știu amatori de informații precise, vă îndemn să priviți harta României. Puneți degetul pe cerculețul intitulat “Buzău” . Cu siguranță, vârful arătătorului va acoperi o rază cel puțin de 26 de km. Aceasta este distanta la care se află Cabana Izvoranu. Prin urmare, undeva, sub buricul degetului se află și locul de care vă vorbesc. Pe hartă insă nu veți vedea esențialul : nuanțele poveștii în care urmează să pătrundeți. Cabana este scufundată într-o găleată de verde, uitată într-un loc ocolit de timp, ferit de vertijul prezentului, protejat de pericolul inteligenței artificiale. O înconjoară păduri salbatice si peisaje de o frumusete aparte. Ele iți încarcă bateriile și iți oferă acel “detox” al sufletului și minții, care te va ajuta să revii la viața ta mult mai energic și mult mai pozitiv în gândire.
“- Dar la ce confort poți spera, într-un loc “rupt de lume”? “- veți continua să mă torturați cu întrebările. “ -Neașteptat de bun!” – îți vor răspunde în cor de data aceasta nu eu, ci toți cei ce au apucat să-i treacă pragul.
Vă plac margaretele? Cu siguranță că da, și nu numai pentru a le rupe, rând pe rând, petalele, ghicind dacă “vă iubește” sau “nu vă iubește”! 4 (patru) margarete adună pe frontispiciu pensiunea Izvorani! ( nu mai e nevoie, sper, să vă precizez că, în lumea pensiunilor, “margaretele” înlocuiesc “stelele” confortului din industria hotelieră! ). 12 camere mobilate si decorate in stilul traditional romanesc, adună în ele confortul pe care vi-l doriți. Nu lipsesc televizorul , telefonul si băile moderne.
Și pentru că drumul către orice ( nu numai către dragoste) tranzitează stomacul, mai este necesară o precizare : Cabana Izvoranu oferă și un meniu generos, din care nu lipsesc preparatele traditionale romanesti, lor adăugându-li-se și cele ale bucătăriei internationale. Fie că alege interiorul rustic al restaurantului, fie că preferă aerul curat al pădurii, adulmecat între două feluri de mâncare, pe terasa exterioară, niciun client nu
are voie să părăsească teritoriul purtând gol în stomac și nemulțumire în suflet! Mai mult decât
atât, într-o lume obsedată de pericolele E-urilor și de goana după alimentele BIO, gazdele nu uită să te informeze că ingredientele pe care le folosește iscusitul bucătar pe nume “tanti Anișoara”, provin din ferma proprie a pensiunii, aflată la o aruncătură de băț. ( că veni vorba, parcă mai simt și astăzi gustul plăcintelor cu iaurt, cu care tanti Anișoara a pecetluit întâlnirea noastră de final de vară).
Ești o fire activă și “lâncezitul” sau “taiatul frunzei la câini” sunt străine de tine? Am o veste bună! Ești în vizorul gazdelor! Au și pentru tine câteva provocări, pornind chiar de la cei 5000 mp ai curții de la Izvoranu : un loc de joacă pentru copii, din care nu lipsesc leagănele, toboganul, tiroliana, dar și… râsetele cristaline ale celor mai mici turiști, apoi , profitând de natura mirifică din jur, ai șansa unor drumetiile
montane la pas. Căci ce poate fi mai sănătos decât o plimbare prin natură, în care gâfâitul tău se traduce de fapt într-o primenire a plămânilor cu proaspătul oxigen al pădurii? Te-ai săturat de mers pe jos? Există și aici soluții : cicloturismul montan! De unde iei biciclete? Chiar de la cabană! 10 biciclete mountainbike te așteaptă să le închiriezi! De esti pescar amator, și tu ai nimerit bine aici! În lacul din preajma cabanei iți poți exersa în tihnă pasiunea. Noi îti spunem de pe acum “Fir întins!”. Gazdele mai enumeră pe site, la capitolul “provocări” și “vânătoare de trufe” prin pădurea din povești, atelierele de artă tradițională, cursurile de gătit și cele de dezvoltare personală.
…Și nu va fi deloc o iluzie optică momentul în care, stând tu la masa de pe terasa restaurantului și așteptând să-ți vină gogoșile la desert, se va apropia de tine o vulpe adevărată ( da, da, e o apariție frecventă în peisaj!) care, după ce l-
a păcălit pe ursul din fabulă și din pădurea învecinată, vine să-i bucure pe meseni cu exotismul prezenței sale. Iar pentru ca tacâmul sa fie complet, de aveți noroc, veți da nas în nas și cu cele 3 veverițe care vin periodic să-și facă plinul din nucul bătrân ce umbrește locul de joacă al celor mici.
Pare idilic tot ce v-am spus. Puteți însă deveni voi înșivă parte din poveste. Nu trebuie decât să căutati pe net : https://www.cabanaizvoranu.ro și să vă faceți o rezervare. Dar s-o faceți din timp, căci e bătaie mare la …raionul de povești!
Comentează