Bombănelile Marinei Editoriale

Bărbatul de care sunt iremediabil îndrăgostită, mi-a spus că …e mai bine să taci din gură și să-i lași pe ceilalți să creadă că ești prost, decât să deschizi gura și să înlături orice dubiu!

Astăzi n-am să bombăn, tocmai pentru că îi văd pe toți din jurul meu bombănind, iar efectul de turmă m-a îngrozit dintotdeauna. Așa că azi…voi fi veselă că e luni, că e un început de drum, în care, dacă știu cum să-mi așez deciziile și dacă tactica mea nu se va împiedica de mușuroaiele intâlnite-n cale, am toate șansele să-mi păstrez zâmbetul pe buze până la capătul săptămânii.
Și ca să am un start bun și înțelept, din care să vă “înfruptați” și voi, cititoarele mele de 10, am să bat la ușa unui bărbat sclipitor, de care sunt îndrăgostită înca din adolescență, fără să-l fi atins măcar o dată ( a trăit cu peste un secol și jumătate în urmă!) O iubire platonică, în care el ( de fapt, spiritul lui!) habar n-are – și nu va ști niciodată! – cine sunt eu, iar eu mă voi bucura să stau în preajma gândurilor sale, ori de câte ori vreau să-mi hrănesc convingerea că “viața e frumoasă”, însă dacă o traversezi fără să ai în raniță simțul umorului, nu te vei bucura prea mult de ea.
Bărbatul de care vă vorbesc este Mark Twain. Unul din foștii mei soți , care era gelos chiar și pe aerul pe care-l inspiram ( așteptând, încruntat, să-l expir cât mai repede! ) înebunea ori de câte ori, prin interviurile mele , declaram că-l iubesc pe Mark Twain. “Foștii” s-au dus în plata Domnului, însă celebrul scriitor britanic mi-a rămas alături mereu, cu ale sale hâtre cugetări, pe care sunt gata să le împart astăzi și cu voi! Așa, ca să aveți o săptămână veselă și înțeleaptă, de la început!

Eu nu am permis niciodată ca lecțiile de la școală să mă încurce în pregătirea mea profesională!
***
Bancherul este persoana care vă va împrumuta umbrela sa , într-o zi cu soare, și v-o va cere înapoi fix în momentul în care începe să plouă.
***
Există trei lucruri pe care o femeie poate să le facă, din nimic: o pălărie, o salată şi o ceartă conjugală.
***
Octombrie este una dintre cele mai periculoase luni pentru cei ce practică jocuri de noroc. Celelalte sunt : iulie, ianuarie, spetembrie, aprilie, noiembrie, mai, martie, iunie, decembrie, august și februarie.
***
Când aveam 14 ani, tatăl meu era atât de bătut în cap, încât cu greu îl suportam. Dar cand am împlinit 21 de ani, am fost uimit să constat cât de tare s-a transformat acest bărbat, în ultimii 7 ani!
***
Muzica lui Wagner este, de fapt, mult mai frumoasă, decât pare atunci când o asculți!
***
Prietenia este un sentiment atât de sfânt, dulce, trainic și veșnic, încât el poate fi păstrat întreaga viață, asta cu condiția ca niciunul să nu-i ceară niciodată celuilalt bani împrumut!
***
Mi-am fixat, ca regulă, să nu fumez niciodată mai mult de o țigară în același timp!
***
«Operă clasică» este acea carte pe care toți o laudă, dar pe care nimeni nu o citește.
***
Nu te certa niciodată cu oamenii proști. Te vor trage în jos, până la nivelul lor , după care te vor învinge, prin experiență!
***
Din 50 de persoane care frecventează spectacolele de operă, poate că uneia chiar îi place opera. Celelalte 49 merg la opera, în speranța că va începe să le placă!
***
Ridurile ar trebui să arate numai locurile unde au fost zâmbete.
***
De obicei îmi ia cam trei săptămâni pentru a-mi pregati un “discurs spontan”!
***
Când am fost la Paris, toți căscau ochii la noi cand vorbeam cu ei pe franțuzește! Nu am reușit nici în ruptul capului să-i învățăm pe acești idioți să-și înțeleagă propria limbă!
***
Dacă iei de pe stradă un câine jigărit și mort de foame și-l hrănești bine, el nu te va mușca niciodată. În asta constă si diferența fundamentală dintre câine și om.
***
Recunoaște-ți întotdeauna greșelile! Asta îi va va face pe șefii tăi să fie mai îngăduitori, iar ție iți va permite să fac noi greșeli!
***
Moartea naturală survine atunci când mori singur, fără ajutorul unui medic!
***
Jim a spus că albinele nu-i înțeapă pe proști, dar eu nu cred! Am încercat de atâtea ori și ..nu m-au mușcat nici pe mine!
***
Aceasta era,candva, un hotel foarte bun. Dar și eu am fost cândva un copil foarte bun….
***
Omul este singurul animal care poate să roșească, fără să aibă niciun motiv.
***
Plănuiește-ți cu grijă viitorul, pentru că acolo o să-ți petreci restul vieții.
***
Am refuzat să particip la înmormântarea lui, însă mi-a trimis o scrisoare extrem de politicoasă, în care mi-a salutat decizia.
***
Nu e bine să fii obligat să alegi între Rai şi Iad. Prieteni buni vei găsi în ambele locuri.
***
Când vi se strică ceasul, aveți două soluții : să îl aruncați la coșul de gunoi sau să-l duceți la ceasornicar. Prima este mult mai rapidă.
***
E mai bine să taci din gură și să-i lași pe ceilalți să creadă că ești prost, decât să deschizi gura și să înlături orice dubiu!

……Așa că tac din gură și vă las să vă bucurați de lucrurile înțelepte, învățate de la idolul meu!😉

Rubrică oferită de :