Bananele reprezintă un fruct care a evadat demult din categoria celor exotice. Mergi la piață și cumperi trei kile de cartofi și două de banane. De multe ori, de la aceeași tarabă. Consumăm banane la orice oră din zi și oriunde ne-am afla. Iar despre beneficiile lor, putem vorbi ore în șir.
Astăzi însă ne vom opri asupra unei controverse : este sau nu bine să mâncăm banane răscoapte? Părerile sunt împărțite. Cum e mai rău! Majoritatea cercetătorilor susțin însă că bananele răscoapte nu ne influențează deloc în rău sănătatea. . Ba, chiar dimpotrivă..
Avantajele bananelor răscoapte
În bananene NEcoapte predomină amidonul rezistent ( care nu se dizolvă).Odată ajuns în intestinul subțire, el nici nu se digeră, iar în cel gros, fermentează, ceea ce conduce, de cele mai multe ori, la formarea gazelor. In bananele răscoapte, în schimb, cea mai mare parte a amidonului se transforma în zahăr. De aceea, bananele coapte sunt și mai dulci și se digeră mult mai ușor. Deci sunt și mult mai sănătoase pentru digestie.
În plus, în bananele răscoapte se găsesc mult mai multe elemente sănătoase. Cu cât o banană este mai întunecată la culoare, cu atât conține mai mulți factori de necroză tumorală. Ea micșorează așadar riscul de apariție a tumorilor.
Consumând o banană răscoaptă pe zi, vă întăriți sistemul imunitar. Savanții japonezi susțin că aceste fructe conțin o cantitate sporită de fibre, de vitamina C, de vitamine din grupa B, potasiu și a tioxidanți, față de bananele necoapte.
Nu vă rămane decât să rețineți aceste informații și să vi le amintiți atunci când mergeți să cumpărați banane. E posibil să nu vă dați în vânt după astfel de banane, însă le puteți folosi la pregătirea unor deserturi delicioase.
În final, încă o atenționare : cel mai indicat este să mâncați banane la două ore după micul dejun, sub formă de gustare. Și în niciun caz nu le consumați pe stomacul gol, mai spun medicii!
Comentează