Modă

Avem 50 de ani? Iată cum ar trebui să arate garderoba noastră, ca să fim fericite

 

Unii spun că, după 50 de ani, viața devine cenușie și plicticoasă. Nimic mai fals! Este timpul noilor provocări, și al unor evenimente neașteptate. Nici garderoba noastră nu trebuie să devina anostă, după 50 de ani, devenind compusă numai dintr-un halat de finet și un șorț înflorat. Acest articol le va învăța pe femeile care au împlinit 50 de ani, să arate bine, fară a fi ridicole.
Garderoba trebuie să fie configurată, respectând două principii : materiale naturale și de calitate, pe de o parte, și culori naturale, pe de altă parte.
Principala regulă de alegere a ținutelor este: “cu cât mai puțin, cu atât mai bine”. Lungimea trebuie să fie până la jumătatea genunchilor și mai jos. Bluzele trebuie să aibă o croială sofisticată, fusta – mulată și cu o croială simplă. Pantaloni drepți. Sacouri și jachete de tip office. Paltoanele și trenciurile – cu o croială care să vă sublinieze silueta. Materialul și finisajele trebuie să fie de calitate, chiar dacă acest lucru presupune un oarecare efort financiar.
O bluză deschisă la culoare, pantaloni drepți, înguști sau largi, sau o fustă până la jumătatea genunchiului – iată piesele de bază ale garderobei. În funcție de starea de spirit, putem varia cu : o pereche de jeanși drepți sau evazati, cardigane, jachete mulate pe corp. O imagine foarte fresh ne-o va conferi o cămașă albă clasică. Un profil armonios îl veți obține dacă vă legați șmecher o eșarfă sau alegeți un șal lat. Dă bine o curea, lată și ea, sau un cordon subțire, la rochie sau trenci.
Dacă alegem înțelept gama de culori, putem obține o armonie perfectă cu tenul nostru. Iată culorile care întineresc : piersica, roz deschis, cafea cu lapte, lila. Vă fac mai suple negrul, verdele, albastrul, ciocolatiul. Evitați culorile kaki,verzi, care vă fac să arătați palide. Ca accent, puteți apela la roșu. Atenție! Vă îngrașă dungile orizontale și modelele mari ( florile, bulinele)!
Nu veți greși niciodata, dacă veți apela la stilul clasic. Încet-încet, se observă o migrare dinspre zona pantalonilor, spre cea a rochiilor și fustelor.
Pantalonii înguști și drepți, lungi până-n pământ corectează silueta și nu trebuie să vă lipsească din garderobă. Culori optime : gri, ciocolatiu, bej inchis.
Printurile grafice pe topuri și cardigane reprezintă varianta ideală, care vă cinferă originalitate și subliniază calitațile siluetei dvs. În plus, desenul grafic vă face să arătați mai suple.
Incă un avantaj al cardiganului – el poate fi purtat în orice sezon. Vor avea un excelent efect de întinerire un top uni, o pereche de pantaloni și un cardigan în culori vii.
Potrivit opiniei stiliștilor, în garderoba femeii de peste 50 de ani trebuie să se afle minimum 22 de articole. Se recomandă să aveți 3 poșete de bază. Una care să fie încăpatoare și să se potrivească în orice situație, este cea clasică : o poșetă din piele naturală, de culoarea cafelei cu lapte, de dimensiuni mijlocii.
În ceea ce privește încălțămintea, cei mai potriviti sunt pantofii din materiale naturale, de cu,ori deschise și cu un mic toc. Atenție! Vă aflați exact la vârsta la care eleganța trebuie să meargă mână-n mână cu comoditatea.
Accesoriile nu trebuie să vă lipsească. Ele trebuie să se armonizeze cu culoarea pantofilor sau a topului ( bluzelor).
Nu vă temeți să inovați, să fiți curajoase în a încerca mereu ceva nou, dar care obligatoriu să vi se potrivesscă și, mai ales, să vă facă să vă simțiți fericite!

Sursa, www.garmoniazhizni.com

Femei de 10 pe Facebook