Ea și El

Ați devenit o nație de muieri ahtiate după machiaj!…

   

Aţi devenit o naţie de muieri ahtiate după machiaj, fără să mai fiţi în stare să vedeţi divinul din voi! Frumuseţea naturală cu care v-a lăsat Dumnezeu. “Vaaaiii, nu sunt machiată !!” Cum, aşa, fără machiaj ? Rujuri, mii. Copite şi excavatoare, milioane. Sprâncene gudronate la greu. Botox. Evantaie pe gene. Mă nene, se mai uită cineva la femeile din anii 50+60+70+80 ? La farmecul ăla imbatabil ? La mâinile şi picioarele alea superbe ? La fluviul covârşitor de feminitate, care izvora din acei ochi, zâmbete, trupuri ? O fi era informaţiei, de experimentare ? O fi scrâşnetul frustrării feminine ? Tocmai acum, când, în sfârşit, femeia a devenit şefă şi intrăm în matriarhat ? De ce ? De ce atâta frustrare şi lipsă de încredere în propria voastră feminitate ? 

Vă trebuie accesorii ?!? Unghii false, care sa vă transforme în maştere sau excavatoare ? Botox ? Fâl-Fâl-uri la ochi, să faceţi curent când clipiţi ? Sprâncene pictate, de parcă sunteţi indience când merg la război ? Fetelor! Fetelor! V-aţi născut să fiţi iubite de noi. Ne-am născut să fim iubiţi de voi. Nimic nu e mai fain decât iubirea. Să nu zic “dânsa-ntrânsa”. Chiar aveţi nevoie de aceste accesorii ? Tata m-a învăţat că o femeie se cunoaşte după mâini şi după gât. Voia să spună “vârsta”,  probabil. Dar, la dracu’, un barbat după ce se cunoaşte ?!? Nu tot la fel,  plus nivelul erecţiei ?!? Să facem mişto unii de alţii, e aşa uşor. Să înţelegem cu ce se confruntă fiecare şi să fii blând şi acceptant,  e cu totul altceva… 

Mi-a plăcut o doamnă în vârstă (spre 70), acum vreo 7 ani,  care chestiona într-o dimineaţă un domn – un pic mai în vârstă și cu care se simţea familiară. “- Ce mai faci, ixulică ? Mai dai mă, la buci ?” Era vreo 9 dimineaţa şi mă întorceam de la serviciu…am murit!  Atâta viaţă, în dialogul ăla, că domnul a mormăit ceva!  Erau pensionari de bloc care, ca în fiecare dimineaţă, îşi ocupau locurile în preajma aprozarului unui libanez care rezonase foarte bine cu noi românii. “-Mai dai mă, la buci ?” –  O întrebare cât China! Doamna respectivă nu era deloc machiată. Dar vorba ei i-a conferit imediat un farmec personal  fenomenal! Era feminină. Era o doamnă. Era liberă. Era directă. Şi nu avea nici copite, nici botox, nici evantaie. Era o eroină, în felul ei. Câte dintre voi, câţi dintre noi, cei de acum, vom ajunge la aceeaşi naturaleţe, la vîrste înalte ? Eu am 54 în octombrie anul asta. Betty, soția mea, a făcut 52,  acum,  pe 9 februarie. Acum Betty mi-a pus întrebarea fatidică,  atunci când am vrut să facem o poză împreună: “-  Aşa, fără machiaj ?!?”  Da, soro. Fără machiaj!  La dracu’,  cu machiajul!  Arăţi senzaţional!  Uitaţi-vă şi voi. De mine faceţi abstracţie, ştiu demult că sunt minunat şi extrem de frumos. De aia mă şi plac la nebunie.
Vă iubesc! Vă rog să vă pregătiţi de concedii minunate la vară!

Notă : Laurențiu Văduva este jurnalist la Redacția Știri de la Radio România Actualitați și este căsătorit cu Beatrice Văduva, iubirea lui din liceu,  make-up artist la Televiziunea Română. Au o căsnicie de invidiat și un fiu de nota 10 – pe Andrei, in vârstă de 24 de ani.