Timp liber

Anotimpul suitului pe pereți

Fără doar și poate, expresia “a te sui pe pereți” a inventat-o cineva, aflat în izolare. Probabil, pe timpul vreunei alte pandemii. Se știe că acțiunile repetitive te scrântesc, așa că…Doamne-iartă-mă, câte naiba curățenii poți face? Câte ore poți petrece la aragaz? Cât timp poți privi aiurea pe fereastră, la un oraș încremenit în așteptare?…Ai frecat telecomanda de i-ai nivelat butoanele ! Ai epuizat toate subiectele de conversație cu soțul, toate poveștile pentru cei mici, toate jocurile colective cu familia. Știi deja pe dinafară, de la telefon, ce face fiecare rubedenie, fiecare prietenă, fiecare colegă de birou. Ți-ai reamintit conținutul tuturor sertarelor, ai revăzut toată arhiva de fotografii, ți-ai făcut curat în medicamente, în trusa de cosmetice, în sertarul de condimente. Nici cămara n-a scăpat neîntoarsă pe dos! Le-ai făcut creierul șvaițer celor din casă cu sfaturi, observații și reproșuri, ai obosit cântarul de cât l-ai călărit, iar câinele a slăbit EL vreo trei kile, de câtă plimbare a încasat săptămânile astea!
….Te uiți spre pereți? Mda…deja au urme de pași! Pentru că au devenit și ei o opțiune…Încet-încet, cu toții ne vom muta către pereții noștri, ne vom sui pe ei ca pe un Everest al lipsei noastre de răbdări, ai deznădejdii că deștepții planetei incă nu i-au găsit leac acestui nemernic de virus cu tupeu. Pereții locuințelor vor fi, în curând, brăzdați de potecile disperării noastre, în lume presimt că se vor organiza Olimpiade de suit pe pereți ( eu mă antrenez intens!) , iar cei care au pereți mai mulți, au toate șansele să se califice!
De aici încolo, pentru a rezista, nu e nevoie decât de puțină imaginație. La naiba , deci, cu activitațile repetitive! Uitați de mop, aspirator, aragaz, fier de călcat! Dați-l încolo de telefon și calculator! Ignorați telecomanda! E timpul să trecem la un “next level”! Inventați lucruri noi, suprindeți-vă pe voi înșivă! Lăsați mintea să zburde și faceți tot ceea ce vă trece prin cap! Imaginația omului este nesfârșită și vă puteți lesne inspira din ceea ce face aproapele vostru! Unde bat? Păi…însuși subiectul acestui articol mi-a venit, dând întâmplător peste un video simpatic, care ne arată cum ne putem distra, și noi și întreaga familie, din..nimic! Ceva ustensile de desenat și multă imaginație. Priviți și inspirați-vă! Eu am și început! 😉