Amintiri din valiza LAMONZA Călătorii

Amintiri din valiza LAMONZA. Episodul 238. Spre Bellagio, romantici, înainte marș! 

 

Mi se întâmplă câteodată să pornesc într-o călătorie, mânată de o …fotografie! Nu, de data asta n-o mai descopăr în valiza mea cu amintiri, Lamonza, dar asta nu înseamnă că, după ce călătoria are loc, Lamonza mea nu primește într-însa o porție serioasă de fotografii din locul respectiv! 

Bunăoară, navigam pe internet , intr-o liniștită zi de weekend,  la începutul uneia din verile acelea din Trecut, când niciun virus nenorocit nu ne pândea de după colțuri, amenințându-ne vacantele și blocandu-ne prin case, acoperiți de pătura fricii. Navigam..căutând nuștiuce, probabil vreo informație atât de necesară, încât…la un moment dat m-am trezit căutând o destinație de vacanță. Urma să călătoresc în Italia , dar nu știam încă încotro. Și…mi-a picat privirea asupra unei fotografii, luată “de sus”, care imortaliza o insuliță colorată cu vilișoare mici și pitorești, înecate în verdeată. Am pus degetul pe ea și, fără să știu măcar cum se numește și unde se află  ce prețuri sunt pe-acolo și cum  te poți distra, am decretat : voi merge AICI! …Apoi am citit explicațiile și am dat peste BELLAGIO, perlă a faimosului lac Como, din Nordul Italiei. 

…Peste câteva saptămâni, o croazieră pe lacul Como mă aducea la Bellagio, frumosul resort, plin ochi cu turiști de prin toate ungherele Planetei… Un popas de câteva ore avea să mă convingă de faptul că intuiția mea încă funcționează. Că Bellagio, ales de mine cu totul întâmplător, este într-adevăr un colțișor de rai, cu clădiri istorice înghesuite pe străduțe înțesate de oameni gălăgioși și de magazine cu suveniruri, cu o esplanadă de unde poți admira lacul Como in toată splendoarea sa, cu localuri pitorești, risipite în toate cele patru zări, unde poți servi tradiționala pizza , cu de toate în ea, inclusiv nărăvașe calorii, sau poate doar  un capuccino făcut ca la el acasă,  sau, in fine,  un gelato autentic, colorat și gustos, care să răcorească arșița nemiloasă a verii, strecurată în fiecare por al tău.

…Iar dacă vrei să cunoști Bellagio din fir a par, fără să-ți obosești picioarele pe cărările sale, alege să te înghesui în trenulețele roșii ca para focului, ce-l străbat copios de la un capăt la altul,  dezvăluind privirilor tale tot ceea ce orășelul are mai frumos. 

….Cele câteva ore trec al naibii de repede și,înainte de îmbarcarea în vaporașul care te va duce înapoi, la destinație ( Como, în cazul meu), poți poposi undeva, foarte aproape de debarcader, chiar pe malul lacului, într-una din acele cârciumioare cochete ( pe cât de cochete, pe atât de …piperate!), unde poți servi un prânz gustos, grabit pregatit de bucătarii care caștigă atât de bine, în fiecare sezon estival! 

Așadar, spre Bellagio, înainte marș!, pentru o portie de romantism autentic, într-o vară pe care v-o doresc, cât mai curand, la picioarele voastre! 

 

Rubrică oferită de LAMONZA : https://www.lamonza.ro/