Trei zile la Paris îți oferă ocazia perfectă de a explora și de a te bucura de gama diversă de delicii culinare a orașului. Fie că este vorba de bucătăria franceză tradițională, de mâncăruri fusion sau de o varietate de bucătării internaționale diferite, cu siguranță vei găsi aici ceva pe placul tău. Bineînțeles, cu cât petreci mai mult timp în acest oraș, cu atât vei avea mai multe ocazii de a experimenta tot ceea ce Parisul are de oferit în materie de artă culinară.
Unde să te cazezi în Paris ca să beneficiezi din plin de gastronomia franceză?
Arondismentul 9 din Paris este locul perfect pentru o aventură gastronomică. Această zonă găzduiește unele dintre cele mai bune restaurante și cafenele din oraș, precum și o varietate de hoteluri bine situate. De la Hôtel Le Ballu la Maison Mère și până la Chouchou Hotel, există unități de cazare pentru toate gusturile și bugetele.
Marais este o altă destinație perfectă pentru cei care doresc să combine relaxarea cu experiențele culinare și cultura. Cu o mulțime de hoteluri situate aproape de restaurante și bistrouri populare, vizitatorii au de unde alege. Unele dintre alegerile de top includ elegantul Hôtel du Petit Moulin, hotelul Bastille Speria sau hotelul Jules & Jim.
Planificarea unei călătorii în weekend este alegerea cea mai potrivită, deoarece cele mai multe restaurante sunt închise în zilele de luni. Cele mai bune oferte city break la Paris le poți obține apelând la serviciile unei agenții de turism, care îți poate crea un pachet de vacanță adecvat scopurilor tale.
Ce presupune un prânz tipic parizian?
Prânzul franțuzesc este o experiență culturală importantă, care merge dincolo de mâncarea din farfurie. Este vorba despre a te bucura de experiența de a mânca, adesea cu o conversație bună și o atitudine relaxată. Este o ocazie de a savura aromele și texturile unor mâncăruri delicioase și de a aprecia timpul petrecut la masă cu prietenii sau familia.
Un prânz parizian clasic este compus, de obicei, din trei feluri de mâncare. Primul este aperitivul, de obicei ceva ușor precum o supă sau o salată, iar felul principal include, de regulă, carne sau pește la grătar și este suficient de consistent încât să te poți simți satisfăcut la final. Desertul constă de cele mai multe ori în ceva dulce, căci fructele proaspete la desert nu sunt o alegere tocmai obișnuită în Franța.
Așadar, nu mai aștepta, și planifică o călătorie de vis la Paris! Rezervă-ți din timp bilete de avion pentru a beneficia de cele mai bune prețuri la zboruri și pregătește-te pentru o atmosferă și o experiență culinară de neuitat.
Când e momentul perfect pentru un city break culinar?
Parisul sau oraşul luminilor este primitor în orice moment. Nu este un moment potrivit sau nepotrivit să îl vizitezi, iar când vorbim de excursii culinare trebuie punctat că gustul din farfurie este accentuat de prezenţa condimentelor specifice şi a ingredientelor locale ce cresc în orice perioadă a anului.
E confirmat faptul că sezonul de vară şi de toamnă vor oferi un plus senzorial preparatelor speciale gătite te chefii bucătari, asta datorită ingredientelor proaspete, locale disponibile în această perioadă. Totuşi, trebuie punctata ca francezii fac investiţii constante şi solide în dezvoltarea agriculturii ecologice, astfel ca restaurantele consacrate au acces permanent la cele mai proaspete şi bune materii, pe care le pun în valoare în farfuriile clienţilor şi ale turiştilor.
Comentează