În timp, unele dintre cele mai plăcute surprize “turistice” mi-au fost furnizate de țările “din jurul casei”. Am descoperit locuri fabuloase în țările vecine, spre care marea majoritate privește rezervat : ce mare brânză să călătorești in Croația, Ungaria, chiar Bulgaria?!? Destinațiile exotice de la capătul lumii – astea sunt adevăratele provocări!
…aiurea! Valiza mea cu amintiri – LAMONZA – ascunde destule fotografii superbissime, care au surprins locuri mirifice de prin țările vecine. Și, cu mâna pe inimă, declar că unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii este, fără doar și poate, Budapesta
De aici, aleg pentru astăzi un loc de excepție, pe care vi-l recomad cu căldură, spre vizitare. Bastionul pescarilor – îi zice și este o terasă în stil neogotic și neoromanic, situată la marginea cartierului Varkerulet, alias vechea Cetate a Budei, construit în apropiere de Biserica Matyas. Construit între 1895 și 1902, Bastionul Pescarilor a fost aproape distrus în timpul celui de-al doilea Război Mondial, fiind restaurat, după jumatate de secol, de către fiul arhitectului inițial. Cele șapte turnuri ale construcției sunt, de fapt, un simbol : ele reprezintă cele șapte tributi maghiare care s-au așezat în Câmpia Panonică, în anul 896.
De unde până unde “Bastionul Pescarilor”? – mă veți întreba. Numele bastionului provine de la breasla pescarilor, cea care, în perioada îndepărtată a Evului Mediu, a fost responsabilă cu apărarea acestei porțiuni a zidurilor orașului …Buuun! Am ajuns în zilele noastre. Astăzi, Bastionul Pescarilor le oferă turiștilor o superbă terasă de vizualizare, cu multe scări și poteci pietonale. De pe terasă și din cele 7 turnuri se deschide o panoramă superbă asupra Dunării, Insulei Margareta ,Pestei și Dealului Gellert.
Concluzia? O oprire perfectă, în drumurile voastre, la Bastionul Pescarilor, la Budapesta.
Rubrică oferită de LAMONZA : https://www.lamonza.ro/
Comentează