Copii și tineri

“-Alo? Bună! Ce faci?” “- Sunt acasă. Nasc!”

Nașterile la domiciliu devin din ce în ce mai populare. Și controversate. Un trend la fel de popular îl reprezintă și nașterile subacvatice. Bunăoară, Alana Ferreira din Brazilia a combinat cele două trenduri și s-a decis să-și aducă pe lume cel de-al doilea copil chiar acasă, și, în plus, născând sub apă!
Dornică să-și împărtășească experiența, în ideea de a convinge și alte femei să nască la domiciliu, în sânul familiei, Alana s-a hotărât să fotografieze, pas cu pas, întregul eveniment. Cunoscutul fotograf Michelle Pampanin, ea însăși mamă a doi copii, a fost aleasă pentru a imortaliza fericitul eveniment.
În cadrul unei ședințe de familie a fost luată decizia ca la actul nașterii să asiste și soțul Alanei, dar și micuța Luiza, viitoarea “soră mai mare”.

img_3690

Au început durerile…

img_3691

Cu toate acestea, femeia nu s-a pierdut cu firea ba, dimpotrivă, a găsit puteri pentru a se amuza și a se strâmba chiar, către aparatul de fotografiat!

img_3692

Alana s-a mutat în bazin. Curând, cei dragi vor deveni martorii unui miracol!

img_3693

Luiza s-a hotărât s-o susțină pe mămica ei, în aceste momente dificile.

img_3694

Încă puțin …și miracolul se va fi întâmplat!

img_3695

Și iată că pe lume a apărut micuțul Benjamin!

img_3697

Mama își ține cu mândrie în brațe pruncul nou-născut.

img_3698
Benjamin a fost spălat și culcat la pieptul mamei sale. Buricul și placenta încă nu au fost îndepărtate, ele având o importanță majoră în cazul nașterii naturale.

img_3700

 

Luiza e încântată și-și îmbrațișează păpușa vie.

img_3701

Indiferent de controversele create de nașterea la domiciliu, un lucru este sigur : venirea pe lume a unui copil este o adevărată minune. Să le urăm așadar Alanei și familiei sale sănătate maximă și să o felicităm pe Michelle Pampanin pentru superbele fotografii, grație cărora am fost și noi părtași la miracol.

Voi ce părere aveti? Este acest mod de a naște o opțiune de luat în seamă? Dar decizia Alanei de a -și împărtăși experiența sa de mamă, cum vi se pare? Așteptăm ecourile voastre, dragi mămici de 10!

Sursa foto: Facebook — Michele Pampanin

Sursa : ofigenno.com