Dragi gospodine! Știm bine care este tentația tuturor : aceea de a ține “la rece” cât mai multe alimente, din dorința de a le asigura o viață mai lungă și de a le ține “proaspete” cât mai mult timp. Iată însă că specialiștii au ajuns la concluzia că nu tuturor alimentelor le prieste frigiderul! Se pare că a le ține în mod artificial la temperaturi scăzute le afectează calitățile. Așadar, iată ce anume trebuie să evitați să țineți în frigider și de ce :
🍯 mierea își pierde peoprietățile benefice, dar și gustul. Plus că se va cristaliza mult mai repede.
🍅 roșiile își vor pierde din gust ( nu că ar avea prea mult, în zilele noastre, mai ales cele din supermarket!)
🍞 pâinea va “împrumuta” instantaneu din mirosurile din jur
🥙 ceapa va putrezi accelerat și îi vor crește repede “mustăți”
🥑 Avocado se va înegri repede și se va strica
🌱 Busuiocul se va pleoști rapid și se va înegri
🥔 La frig, amidonul din cartof se va transforma în zahăr
🍌 In frigider, bananele vor produce etilenă și ca urmare, produsele aflate în vecinătatea lor se vor înegri si strica mult mai repede
🥗 usturoiului îi vor crește “mustăți” și se va strica mult mai rapid
🍫 ciocolata se va acoperi cu un strat albicios și își va pierde din gust
🍲 Mirodeniile iși vor pierde din aromă
🍶 uleiul de măsline va deveni amărui, iar pe fundul sticlei vor apărea niște depuneri care vor influența în mod negativ gustul uleiului
🥝 Kiwi, mango și alte fructe tropicale, ținute la frigider, iși vor pierde repede “aspectul comercial”, dar și gustul specific
🍎 merele și perele ( la fel ca si bananele, de altfel) vor elibera și ele etilenă, care va scădea durata de viață a produselor în preajma cărora se află, în frigider
Sursa : https://t.me/marafonstroinostkrasota/122
Comentează