Nutriție

Alimente – minune. Sunt la îndemâna tuturor! 

 

Ne plac  inunile tuturor, nu-i așa? Dar la ce ne referim, oare, când spunem că un anume alement este “minune”?

O să vă răspundem tot printr-o întrebare : ați auzit, cu siguranță, de “antioxidanți”? Termenul este plimbat de colo-colo toată ziua, fiind preferatul nutriționiștilor. Medicii înșiși recomandă cu tărie acesti antioxidanți – pe cât posibil naturali – ca fiind “secretul” unei sanătăți de fier și al ținerii la distanța a unor boli grave. 

Este atât de important ca prin alimentaţie să reuşim să asigurăm organismului inclusiv necesarul zilnic de antioxidanţi care poate fi obţinut atât din fructe şi legume, cât şi din băuturi preparate din ingrediente naturale. O să răfufle mulți ușurați ( în special, credem, bărbații de 10 care își mai vâră nasul prin revista noastră) când vor auzi că berea este o băutură…sănătoasă și indicată! Ea  conţine antioxidanţi naturali, proveniţi în special din hamei, cel care are şi rol de conservant natural al acesteia, dar şi din orz.
Așadar, datorită conţinutului de malţ şi hamei, berea consumată moderat (330 ml/zi pentru femei şi 660 ml/zi pentru bărbaţi) poate fi considerată inclusiv o sursă de antioxidanţi. Totodată, drojdia asigură proteine şi aminoacizi esenţiali, precum şi numeroase vitamine şi minerale.
Fiind o băutură slab alcoolizată, berea poate fi inclusă chiar și în dieta unei persoane care doreşte să îşi menţină silueta, mai ales la început de vară.

Notați, vă rugăm, trei alimente care gem de antioxidanți naturali.

Fiind una dintre cele mai consumate şi mai populare legume, morcovul este denumit şi alimentul minune, deoarece conţine un adevărat cocktail de vitamine (vitamina A, vitamine din grupul B şi vitamina C), minerale (calciu, magneziu şi potasiu) şi fibre. Sursă nutriţională importantă pentru funcţionarea optimă a organismului, morcovul contribuie şi la menţinerea siluetei, ca urmare a conţinutului său extrem de mic de calorii.

Betacarotenul, antioxidantul din morcov, este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali, care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi. Mai mult decât atât, conţinutul de antioxidanţi din morcov poate contribui la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare.

Surse bogate în fibre, antioxidanţi şi vitamine, căpşunele şi cireşele sunt fructele preferate ele putând fi incluse cu succes în alimentaţia zilnică, având beneficii numeroase pentru organism. Căpşunele sunt extrem de bogate în antioxidanţi, astfel că sunt aliaţi de nădejde pentru fortifierea sistemului imunitar.

Publicitate