Diverse

Ai o zi proastă? Iată ce ai de făcut!

 

Foarte des auzim in jurul nostru spunându-se : “Am o zi proastă!”. Și poate că, chiar și noi mai spunem asta, in acele zile in care pare că totul se aliniază împitriva noastră. De cele mai multe ori, o astfel de gândire este ea însăsi păguboasă: pentru că ziua poate să nu fie chiar atât de proastă ( nu întotdeauna toate ne ies așa cum ni le dorim!) însă dacă pornim de la ideea că “ziua e proastă”, veți vedea că toate par a urma acest trend! 

Studiile au aratat ca angajatii cu o atitudine pozitiva sunt cu 31% mai productivi, au cu 40% mai multe sanse sa fie promovati si sunt cu 23% mai putin afectati de stres.

Daca simți că ziua nu a început chiar așa cum ți-ai fi dorit, iată cam ce ai avea de făcut : Ca regulă generală, înainte de a parcurge pașii de mai jos, nu te panica!Nu conteaza cat de proasta este o situatie, intotdeauna exista o cale sa o rezolvi! Fericirea este o alegere. Iar acum poți trece la  urmatorii pasi.

Pasul 1. Alege un lucru pe care l-ai făcut și pe  care sa-l consideri o victorie.

Poate fi ceva mic, cum ar fi faptul ca ai ales sa ai o gustare sanatoasa, in loc de junk food. Sau ai putea sa iti rezervi doua minte ca sa trimiti un email de mulțumire  cuiva. Creierul tau va inregistra aceste lucruri ca pe niste victorii si te vei simti mai bine.

Pasul 2. Mai variază peisajul din jur!

Ridica-te de la birou si fa o scurta plimbare. Sau converseaza cu cineva fata in fata, si nu pe e-mail. Cheia este sa te pui pe tine intr-o altfel de situatie. Daca esti nervoasa, o cale foarte buna de a te calma rapid este sa respiri. Asa ca de ce sa nu iesi cateva minute in pauza?

Pasul 3. Fixează-ți așteptări realiste.

Fa o lista cu trei lucruri pe care cu siguranta le vei putea rezolva in ziua respectiva si cu care te vei simti satisfacuta. Nu incerca sa te aglomerezi cu zeci de lucruri pe care crezi ca trebuie sa le faci.

Pasul 4. Nu ezita să fii recunoscătoare!

Atunci cand te simti coplesita de o zi neplacuta, gandeste-te la trei lucruri pentru care esti recunoscatoare. Noteaza-le pe hartie si pune-ți un bilețel langa computerul tau, ca sa le poti vedea intotdeauna cand ai nevoie.

Pasul 5. Nu te demoraliza când greșești! Învață din greșeli! 

Data viitoare cand ai o zi urata, noteaza-ti toate lucrurile care au mers prost. Aceasta este cea mai buna cale de a invata care sunt lucrurile care te fac sa te simti neplacut si cum sa le gestionezi cat mai bine in viitor.

Sursa foto: 5sfer.com