Ea și El

Ai o relație perfectă? Totuși…există 14 lucruri care o pot ruina! 

 

Cu toții visăm la relații perfecte. Și avem senzația, până la un anumit moment dat, că le și avem. Însă chiar și cele mai “strong” relații sunt supuse riscului de a se prăbuși. Iar vinovații…sunt partenerii înșiși. Iată ce anume vă pune în pericol relația. 

1. Lipsa încrederii unuia în celălalt

Când ai pierdut încrederea în partener, e aproape imposibil să o recapeți, indiferent de eforturile celui ce a greșit.

2. Partenerul tău refuză contactul intim

Intimitatea fizică este componenta unor relații sănătoase. Relația ta nu va dura mult, daca la acest capitol sunt probleme.  

3. Neglijarea partenerului

Casătoria nu înseamnă “relaxare”. Trebuie să continue să-ți pese de celălalt. Nu e greu să cucerești inima cuiva. Greu e să-l păstrezi lângă tine. 

4. Absența unei apropieri  sufletești

  Dincolo de  intimitatea fizică, trebuie să existe și o apropiere emoțională. Trebuie să știi să îți asculți partenerul și să îi oferi sprijinul necesar.

5. Diferența de scopuri

Dacă nu aveți țeluri comune și nici nu sunteți înclinați către compromis,  atunci , in final, veți ajunge să mergeți pe drumuri diferite.

6. Incapacitatea de a exprima emoțiile

Dacă decizi că este mai bine să tăinuiești  o supărare și să o refulezi, sfârșești prin a exploda, la un  moment dat,  emoțional. Este mult mai bine să își exprimi la timp micile supărări.

7. Morala pe care simțim nevoia să i-o facem celuilalt

O relație funționează ca o școală  vieții. Ea te va  învăța extrem de multe lucruri, și  nu morala pe care ți-o face partenerul

8. Exagerarea generozității

Este foarte important să ții cont de nevoile partenerului, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să uiți de tine. Nimeni nu vrea să stea alături de o persoană care se ”dizolvă” în relație, pierzându-și identitatea.

9. Văicăreala continuă

Fiecare are momentele sale de tristețe și iritare. Însă dacă un lucru neînsemnat poate să îți distrugă o seară care ar fi putut fi frumoasă, atunci el poate să îți distrugă și relația însăși.

10. Schimbările de stare

Astăzi ești romantică și fericită, maine devii  indiferentă și apatică. Acest lucru îl va priva pe partenerul tău de sentimentul de stabilitate.

11. Viața monotonă

Când preferați să stați acasă și să nu faceți nimic, relația devine rutină.

12. Egoismul… în așternut

Dacă în pat te gândești doar la tine, inevitabil va urma distanțarea…

13. Când îți este rușine de partenerul tău

Dacă nu vrei ca alții să afle de relația voastră, înseamnă că nu ești pregătită pentru o relație serioasă.

14. Cand nu-l poți ierta pe celălalt

V-ați certat. Se întâmplă în orice cuplu. Dacă însă conflictul a fost aplanat, cu  scuzele de rigoare și totul a revenit la normal, atunci trebuie renunțat la supărare si la acuzațiile ulterioare. 

Încercați să vă feriți de aceste 14 greșeli și relația voastră va fi nu numai perfecta, ci și de cursă lungă!

Sursa : greatpicture.ru