Sănătate

Afrodisiacele, sau…prietenul la nevoie se cunoaște!

Nu mai este pentru nimeni un secret : există așa numitele produse cu calități afrodisiace, pe care le consumăm în ideea de a ne stimula libidoul. Adică, apetitul sexual. Unele dintre ele au proprietăți psihoactive, care conduc la creșterea nivelului de testosteron din sânge, iar altele acționează mult mai „direct”, stimulând creșterea fluxului de sânge în organele sexuale. Indiferent însă de felul lor, afrodisiacele despre care vă vorbim ( unele dintre ele chiar foarte gustoase!) vă oferă exact efectul pe care vi-l doriți : un sex sălbatic, care întrece orice fantezie. Ceea ce e grozav, nu-i așa?

Iată, potrivit site-ului cosmetic.ua, care sunt cele mai puternice afrodisiace:

Stridiile sunt mai mult decât o simplă delicatesă. Ele reprezintă un imagefaimos afrodisiac, care nu mai are nevoie de nicio reclamă. Când e vorba de dorințele sexuale, toată lumea știe că stridiile „cu asta se ocupă”! Chiar și oamenii de știință au confirmat calitățile afrodisiace ale acestui dar al adâncurilor: ele conțin o cantitate mare de zinc, ceea ce face ca stridiile să le fie recomandate bărbaților cu probleme de fertilitate ( zincul crește numărul de spermatozoizi și totodată și libidoul la bărbați). Stridiile crude este indicat să fie servite în compania unei cupe de șampanie frapată și… cina romantică e asigurată!

Avocado. Chiar și numai privind forma fructului de avocado, vedeți deja o aluzie fină la faptul că acesta a fost mereu legat de „energia sexuală”. Aztecii îl numeau „ahuacuatl”, ceea ce înseamnă, în traducere, „copacul-testicul”. Călugării catolici din Spania au observat că acest fruct are capacități sexuale și au dispus interzicerea lui. Pe undeva de înțeles, având în vedere că avocado are un conținut important de acid folic, vitamina B6 și potasiu – elemente care concură la creșterea dorinței sexuale a bărbaților.

Sparanghelul este un alt afrodisiac care acționează asupra reprezentanților ambelor sexe. Un celebru botanist britanic din secolul imageal 17-lea, Nicholas Culpeper scria că „sparanghelul aprinde pofta în bărbați și femei”. Sparanghelul este un element de nelipsit în prânzurile matrimoniale din țările europei. In Franța secolului al 19-lea există obiceiul de a include sparanghelul în meniul de nuntă, punându-i-se mirelui în farfurie trei fire de sparanghel. Acesta are un conținut bogat în potasiu, celuloză, vitaminele B6, A și C, precum și acid folic. Acest cocktail sporește sinteza histaminei din organism, cea care catalizează atingerea orgasmului atât la femei, cât și la bărbați.

Usturoiul este un excelent afrodisiac pentru bărbați. Ignorând mirosul său pătrunzător, evitat de multă lume, el ar trebui să fie îmbrățișat mai ales de partea masculină, fiind un excelent stimulator al erecției. Usturoiul conține alicină, componentă care stimulează fluxul de sânge spre organul sexual masculin, asigurând o erecție de invidiat.

Busuiocul. Aceast mirodenie nu numai că face mâncarea să fie mai gustoasă, ci îi dă și o aromă specială. În plus, busuiocul are și un efect pozitiv asupra organismului. Cine știe? Poate aceasta este și explicația pentru romantismul proverbial al italienilor! Folosiți busuiocul în sosurile pe care le preparați și veti vedea: veți deveni și mai pătimașe!

Ciocolata. O tabletă de ciocolată neagră este regele afrodisiacelor imagenaturale. Ciocolata neagră amăruie conține o serie de compuși activi, incluzând anandamida – a cărui acțiune este similară feniletaminei –
un drog elaborat în laboratoare, pentru asigurarea stărilor euforice. Anandamida stimulează bombardarea centrilor plăcerii din creier cu dopamină, ceea ce concură la obținerea unor vârfuri de plăcere, în cadrul orgasmului. Boabele de cafea conțin de asemenea triptofan , un component-cheie al serotoniei, cea care asigură sentimentul relaxării și fericirii.

Smochinele sunt și ele un „sex-stimulator”, amintind întrucâtva, prin forma lor, organul genital feminin. Smochinele reprezintă unul din afrodisiacele cu cea mai mare vechime în istorie, menționate fiind chiar și în biblie. Ele erau fructele preferate ale Cleopatrei, iar grecii antici considerau smochinele ca fiind un fruct sfânt, legat de iubire și procreere, deci de funcția reproductivă a organismului.

Bananele. Și în acest caz, forma fructului este ea însăși o aluzie a înclinării către sex! Dincolo însă de forma lor sugestivă, bananele mustesc a substanțe care măresc potența, atât la bărbați cât și la femei : potasiu, magneziu, vitaminele din grupa B.

 

imageMierea de albine este de asemenea un afrodisiac binecunoscut. Mierea conține bor, un microelement care ajută organismul să fabrice hormonul feminin numit estrogen. Cercetările au demonstrat că acest mineral contribuie la creșterea nivelului de testosteron din sânge ,acel hormon care răspunde de atracția sexuală atât în cazul bărbaților, cât și al femeilor. În plus mierea conține și vitamine, atât de necesare în procesul de sinteză naturală a testosteronului, precum și alte substanțe nutritive, fermenți și compuși fitochimici, care sporesc libidoul.

 

Migdalele. În vremurile îndepărtate, migdalele erau considerate un simbol al fertilității. Aroma de migdale influența patima sexuală a femeilor, cel puțin așa susțineau, în scrierile lor, poeții și cărturarii acelor vremuri. Nici oamenii de știință nu neagă acest lucru : cercetările au arătat că migdalele asigură un aport substanțial de vitamina E și de magniu, influențând astfel în mod pozitiv libidoul și a funcția de reproducere.

Surse foto: onedio.ru, ikirov.ru, zdorovieinfo.ru,vk.com,doklek.ru

Publicitate