Diverse Povestea mea

Actorul Silviu Biriș, înebunit de o vecină… sărită de pe fix !

La Rubrica “Povestea mea”, astăzi vom publica un mesaj  inedit. El vine din partea bunului nostru prieten, Silviu Biriș, care se confruntă, alături de vecinii săi, cu o problemă inedită : o locatară din blocul în care locuieste, și-a stresat toți vecinii cu …pisicile sale! 

Cazul ni s-a părut interesant și…frecvent, drept care am decis să-l supunem discutiei într-una din primele emisiuni ale noului sezon al emisiunii “Femei de 10, Bărbați de 10”. Până una-alta, iată “plângerea”lui Silviu Biriș:

 

Dragă Marina, dragă echipă!

Probabil veți fi uimiți de mailul meu, și mai ales de ceea ce vă cer!
Am tot urmarit emisiunile voastre, ba am și fost invitat la vreo două, însă acum, iată, sunt în situația de a va scrie eu însumi, cerându-vă o mână de ajutor. De fapt, o fac în numele vecinilor mei de bloc, care știu relatia bună dintre noi și m-au tot bătut la cap ca să apelez la voi.
Vrem să ne dați un sfat, referitor la o situație petrecută în blocul nostru.
O vecină de la parter, fosta soție de general, a rămas de mai mulți ani văduvă. Are un fiu, pe undeva , prin America, dar, din câte înțeleg, a cam uitat și de România și de maică-sa.
De plictiseală, de singurătate, Dumnezeu știe de ce, femeia a început să-și umple timpul, colecționand pisici! Bine, ignorați tonul meu glumet – doar mă cunoașteți ! – și vă rog să înțelegeți că ceea ce se petrece la apartamentul 7 este deja patologic! Doamna Michelle are nici mai mult nici mai puțin de 23 de pisici, majoritatea maidaneze, dar și cateva de rasă. Ok, de acord că fiecare om poate avea damblalele sale, dar aici e vorba deja de problemele pe care ni le provoacă nouă, locatarilor!
Mirosul ce te izbeste, când intri in holul blocului – doamna Michelle locuind la parter – este unul horror, noaptea , noi, cei ce stăm prin apropiere, suntem treziți de un adevărat recital de mieunături, ba mai mult, doamna Michelle obișnuiește să-și lase balconul deschis și mâțele libere, astfel că nu de puține ori ne-am tezit cu oaspeți nepoftiți pe balcoanele noastre, pisicile provocând mizerie și daune.
Nu are rost să vă mai povestesc ridicolul momentelor în care vecina noastră iese cu exemplarele sale, prin rotație, la plimbare.
Bref, apartamentul 7 a devenit un focar de mizerie și probleme in blocul nostru și vecinii m-au indemnat să vă scriu si să vă cer un sfat. Există vreo modalitate legală de a pune capăt acestui circ?
Vă imbratișez pe toți și aștept un semn de la voi. La o adică, mă sacrific și pot veni să pledez “in direct”. Totul e să o convingeti pe madam Michelle!
Cu drag, Silviu