Timp liber

Vasile Muraru și-a găsit perechea: să mori de râs, nu alta, când îi vezi împreună!

 

Încă mai lăcrimăm după legendarul cuplu “Stela si Arșinel”, însă trecând pe la Teatrul “Constantin Tanase” ni se confirmă, odată in plus, că “viața merge înainte”. Și nu se pune problema unei simple “înlocuiri de nume”, căci îndrăgitele simboluri ale teatrului de revistă mioritic vor rămâne acolo unde le-a așezat talentul lor și munca de o viață. Dar, iată, pe afișele teatrului începe să strălucească un alt inspirat și talentat cuplu artistic : Vasile Muraru și Valentina Fătu. Greu i-a fost și lui Vasile, să reziste după pierderea partenerului său de nota 10, Nae Lăzărescu. Si iată că artistul s-a “reinventat”. Formează, alături de spumoasa Valentina Fătu, un cuplu care are toate șansele să ocupe locul gol, lăsat în estraada românească de plecarea nefericită a Stelei către stele.
“E spectacol în oraș” este o incontestabilă dovadă a celor afirmate de mine mai sus. Pe firmament, stralucesc Vasile și Valentina, “cei doi V” de aur ai Teatrului Tănase, în anul de gratie 2018. Ei sunt și protagoniștii show-ului lansat cu o seară înainte, ei semnează și inspiratele momente de umor, iar Vasile s-a așezat confortabil și în scaunul de regizor, demonstrând că anii nu au trecut degeaba  peste el , ci experiența i-a zburdat , umăr la umăr, cu recunoscutul talent actoricesc.
La spectacol se râde copios ( aici m-am bucurat să-l aplaud și pe vajnicul meu matelot de
pe “Arca Marinei”, actorul Eugen Cristea), se ascultă muzica de calitate, semnată de Cristi Faur – un compozitor pe care l-am regăsit, cu plăcută surprindere, în peisajul revistei, se admiră coregrafia inspirată a Oanei Cocârță, “implementată” în decorul modern și luminos al Francescăi Cioancă, cea care semnează și insoiratele costume. Gata! S-a terminat cu demodatele lurex-uri și decoruri din pânză și carton, în care abundau spectacolele deceniilor tecute! Este vremea costumelor moderne, a decorurilor mileniului 3, în care virtualul își spune cuvântul său greu!
Una peste alta însă, din explozia de lumină, culoare, mișcare și hohote de râs, rămâne credința că teatrul de revistă bucureștean și-a găsit noul drum și că, în fruntea oștirii sale de artiști talentați, se află doi “comandanți” plini de talent și har! Ca recunoscută feministă ce sunt, nu pot decât să mă bucur că , iată, “comenduirea” show-ului este bi-cefală (!) și că o femeie de 10 i-a venit alături dragului nostru Vasile.

Cu siguranță că, dacă prin minune, chiar și virtual, marele Constantin Tănase s-ar amesteca, pentru o seară, printre spectatorii teatrului ce-i poartă numele, s-ar întoarce printre stelele sale profund împăcat : Revista nu a murit, Revista merge mai departe!
Bravo Vasile, bravo Valentina, bravo întregii echipe a teatrului!

“E spectacol în oraș” este show-ul ce nu trebuie ratat!