Sănătate

Acest fel de apă să nu-l beți niciodată! 

 

Pungile de sub ochi, edemele, o culoare nesănătoasă a feței – toate acestea pot apărea…din prea multă dragoste pentru apa cu gheață!

Aveți grijă de rinichi! 

Totul, în jurul nostru, se subordonează legilor fizicii. Inclusiv organismul nostru. Și vom exemplifica acest ultim lucru dând un exemplu în directă legătură cu vremea de afară. Ne vom referi așadar la apa extrem de rece. Cea cu gheață, spre exemplu, după care ne dăm în vânt, mai cu seamă în zilele caniculare. Odată ajuns în stomac, lichidul rece trebuie să se încălzească și asta pentru că noi facem parte din categoria organismelor cu sânge cald și ca atare toate procesele ce au loc în corpul nostru au loc în mod normal într-un interval de temperatură foarte îngust : 36,6 grade Celsius plus-minus unul-două grade. Pentru încălzirea acestui lichid din stomac se consumă energie, insă dacă bem o cantitate mai mare de apă foarte rece ( mai mult decât un pahar, să zicem)  are loc o răcire accentuată a pereților stomacului nostru și, mai departe, are loc “înghețarea” rinichilor. Acestea din urmă sunt organe extrem de sensibile la temperatură. În consecință, au loc disfunționalități în funcționarea lor : eliminarea lichidelor din organism nu se mai întâmplă la parametrii normali. De aici și acele edeme de care vă spuneam. 

“Recele” nu digeră

Pentru a nu vă face rău, specialiștii recomandă să beți apă la temperatura camerei, dacă nu chiar ușor încălzită. În acest caz, lichidele curg nestingherite, fără să se blocheze în intestin, unde are loc de altfel și asimilarea lor.  Dacă în stomac pătrunde apar rece ca gheața, pereții acestuia se contractă, iar creierul primește informația că în stomac există mâncare și ea trebuie digerată. Începe o eliberare masivă de suc gastric, care, în absența mâncării propriu-zise, începe să erodeze pereții stomacului, provocând răni.  

Un alt lucru care este total contraindicat, este consumul de apă rece în timpul mesei. În acest fel, procesul de digestie este perturbat, iar măncarea care pătrunde în stomac poate intra în putrefacție, provocand patologii în întregul organism.  

Sursa : kubnews.ru 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate