Modă

Accente de roșu, de Sfântul Valentin!

  

      Deși Sfântul Valentin nu are nicio legătură cu tradiția românească ( aștept cu nerăbdare Dragobetele!) , ca să-i fac în “sâc” sărbătorii care ne-a invadat, de peste Ocean, pentru azi voi alege o ținută tradițională românească! Uite-așa, ca să le dau peste nas acelor nații care, din punct de vedere al tradiției, se află..”la degetul nostru mic”! 

Pentru că sunt o incurabilă îndrăgostită și iubesc tot ceea ce mă înconjoară ( cu excepția oamenilor de rea credință!), am ales pentru astăzi o rochiță care să adune mult roșu-ntr-însa. Ba, am încățat si pantofi purpurii, nu neapărat pentru a-i asorta la modelul floral, dar vă mărtirisesc că…. sunt cei mai înalți din garderoba mea (😁😁) !  …și cărei femei nu-i place să fie cât de înaltă se poate?!?

Așadar, astăzi am optat – tot din vitrina https://www.ienationala.ro/ro/  pentru această rochiță tradițională tip ie, cu mânecă clopot și brodată de același calculator iscusit, care a reușit să transforme firele colorate de bumbac într-un model floral bogat, vesel și optimist.

   Dacă e să “disec” modelul floral, voi nuanța explicația : frunzele verzi si florile colorate fac trimitere la prosperitate și prospețime. Pe vremuri, în satele românești, fetele tinere, ba chiar și mamele și bunicile lor, se dădeau în vânt după aceste motive populare. Sincer, le înțeleg perfect, deși sunt “de la oraș”! 😁

Galbenul adună într-însul energia și vitalitatea, exprimând o bună stare de sănătate. Da, chiar și acum, pe timp de pandemie! 

Verdele este culoarea naturii, anticipând primăvara care bate la ușă, dar și veselia care nu trebuie să ne părăsească niciodată! 

Iar roșul …ei, mai trebuie oare să vă spun?!? Roșul simbolizează viața și dragostea! Încă din cele mai vechi timpuri, energia și vitalitatea degajate de culoarea roșie ca focul, erau traduse ca fiind puterea dătătoare de viață, vitalitatea și, ca să încheiem simetric, IUBIREA! 

    Am ales bine? Hai, fuga și voi, pe https://www.ienationala.ro/ro/ ! 

E Sfântul Valentin! Merită să-l sărbătorim…românește!😍

Campanie susținută de IE NATIONALĂ : Magazin online de ținute traditionale

Etichete

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.