Mimi, croissant-uri și berete Timp liber

Misterul Louboutin

Oare ce pasiune comună au femeile de 10 citate mai jos ? (și lista nu e exhaustivă…) :

Victoria Beckham, Kate Moss, Rihanna, Emma Watson, Kristin Scott Thomas, Naomi Campbell, Dita von Teese, Kylie Minogue, și…Asma El-Assad, printre multe altele, adoră pantofii Louboutin. Poate și Marina Almășan. Mai știi ?

E drept că pentru asemenea conduri trebuie în general să fii nu numai o femeie de 10, dar chiar și de sute sau de mii. Un singur zero nu e suficient ! În plus, trebuie să ai o anumităcondiție fizică pentru a umbla cățărată pe tocuri cui de 12 cm, și chiar mai mult.

Ca multi designeri celebri, Christian Louboutin s-a chinuit mult până să ajunga la vârf (și nu e vorba numai de tocurile ascuțite ale pantofilor săi). S-a născut la Paris, într-o familie modestă, cu patru copii. Tatăl său era simplu ebenist, iar mama era casnică. Școala nu prea l-a pasionat. Și-a deschis un prim magazin la Paris, în 1991, care nu vindea mare lucru. A fost nevoie ca niște femei de 10, celebre, precum Caroline de Monaco sau Anna Wintour să-i viziteze buticul pentru ca mica sa afacere să demareze.

Dar nu ăsta e misterul lui Louboutin. Secretul a fost atât de bine ascuns încât el însuși l-a aflat abia la vârsta de 53 de ani ! De mic avea ceva bănuileli legate de originile sale. Cele trei surori mai mari erau blonde cu ochi albaștri în timp ce el era cam…tuciuriu. Se gândea că poate a fost înfiat și i s-a ascuns acest lucru. În realitate, el e fiul unui amant al mamei sale, un tinichigiu egiptean care intra și ieșea prin acoperiș pentru a comite adulterul care s-a soldat cu nașterea micuțului Christian. Soțul damei a închis ochii, și a crescut pruncul ca pe propriul său copil.

Și venind vorba de secrete și mistere, să ne amintim de cazul lui Jack Nicholson, care a aflat la vârsta de 37 de ani, când era déjà un actor celebru, că sora sa June îi era de fapt mamă, iar Ethel, pe care o credea mamă, îi era de fapt bunică ! N-a aflat însă niciodată cine era tatăl său ! Cine știe, poate că acestor origini încâlcite li se datorează viața, destul de complicată, a lui Jack Nicholson, care are cinci copii de la patru femei diferite ! Dar ei toți știu cine e adevăratul lor tată !  

Corespondența din Franța, Radu Dem

 

Credit foto :

www.wikipedia.org – pantofi 1 si 2

www.fr.newsner.com – Jack Nicholson

www.puretrend.com – Dita von Teese, Kristin Scott Thomas, Blake Lively, Victoria Beckham & Naomi Campbell

www.pinterest.com – Asma El-Assad