banner marshal garden
Călătorii Timp liber

9 trucuri pentru cei ce nu reușesc să adoarmă în avion

9 trucuri pentru cei ce nu reușesc să adoarmă în avion

Putem spune că cei care reușesc să doarmă în avion sunt niște norocoși. Majoritatea noastră nu reușim nici măcar să moțăim, stând în poziții incomode, printre necunoscuți.
Iată mai jos un cumul de sfaturi din partea unor “experți” în ale călătoriilor

Cea mai bună perioadă pentru zbor este noaptea

© pixabay
E bine ca în noaptea dinaintea călătoriei să încercați să dormiți cu 2-3 ore mai puțin, ca să vă ia repede somnul, la bord.

Cele mai bune zile de călătorie sunt marțea și miercurea

© depositphotos
Dacă vreți ca avionul să nu fie plin până la refuz, alegeți zile mai puțin solicitate. De regulă, ele sunt marțea și miercurea.

Locul ideal este lângă fereastră

© depositphotos   © depositphotos
Astfel, vă veți putea rezema de perete/geam, iar tovarășul de zvor nu vă va deranja, atunci când va vrea să meargă la toaletă. Evitați locurile din dreptul ușilor de acces. O fi loc mai mult dar acolo, de regulă, veți da de familii cu copii mici. Nici locurile de lângă toalete nu sunt foarte indicate.

Înclinația scaunului trebuie să fie maximă.

© depositphotos   © depositphotos
Cu condiția ca pasagerul din spatele dvs să nu obiecteze. Dacă stați mult timp la 90 de grade, curând vă va durea coloana, în zona șoldurilor. Iar a sta cu capul pe măsuță este nociv pentru gât și coloană.

Hainele de călătorie trebuie să fie călduroase și comode

© depositphotos   © depositphotos
Dacă compania aeriană nu oferă pături, luați cu voi o jachetă și sosete groase. Pe timpul zborului temperatura scade puternic. Iar dacă vă e frig, nu veți putea adormi.

Centura de siguranță trebuie legată deaspra hainelor.

© depositphotos   © depositphotos
E și mai comod și, in plus, daca in timp ce dormiți avionul va traversa o zonă de turbulențe, stewardesa nu va fi nevoită să va trezească , pentru a vă atenționa să vă legați centura.

Accesorii pentru somn

© depositphotos   © depositphotos
Cel mai mult vă deranjează zgomotul și lumina. Folosiți dopurile protectoare pentru urechi și ochelarii textili pentru somn. Nu e rău să vă cumpărați acea pernă specială pentru călătorie. Dacă nu aveți așa ceva, rulați-vă puloverul sau fularul și așezați-l în jurul gâtului.

Renunțați la gadgeturi

© depositphotos   © depositphotos
Nu vă pierdeți vremea urmărind filme pe telefon sau tabletă. Lumina ecranului agită creierul. Luați-vă mai bine o carte. Sau puneți-vă o muzică de relaxare, pe telefon.

Mâncarea și băutura

© depositphotos   © depositphotos
Dacă vreți să dorimiți în avion, nu exagerați cu mâncarea. Masa trebuie să fie ușoară și sănătoasă. De preferat, beți ceai ( de plante) sau apă simplă. Cafeaua și alcoolul trebuie evitate. Afectează calitatea somnului.

Sursa : adme.ru

sursa imagine reprezentativă: fishki.lv

Femei de 10 pe Facebook