De multe ori, oamenii nici nu conștientizează că suferă de sindromul deficitului de atenție și de hiperactivitate, considerând că starea lor de permanentă neliniște este o simplă trăsătură de caracter. Acest fapt însă poate ajunge să ne influențeze viața într-un mod cât se poate de nefast. Vă prezentăm în continuare câteva simptome care ar trebui să vă pună pe gânduri.
Probleme de concentrare
Deseori, cei ce au sindromul deficitului de atenție nu reușesc să-și respecte planurile și nici programul strict al zilei. Nu se pot concentra pe detalii și greșesc foarte des, în timpul unui dialog prelungit divaghează spre alte teme, evită ( conștient sau nu) sarcinile care presupun concentrare, își pierd frecvent obiecte personale, precum umbrela sau mănușile.
Probleme cu controlul timpului
Capacitatea de a prioritiza acțiunile, de a fi consecvent când se apucă de o treabă, de a calcula timpul, devin sarcini de nerezolvat pentru cineva care suferă de sindromul deficitului de atenție . Aici intră: întârzierile nejustificate, întâlniri fixate și neonorate , sentimentul că nu vă reușește nimic
Lipsa “de stare”
Hiperactivitatea la adulți apare mult mai rar decât la copii. Și totuși aveți sindromul despre care vorbim, dacă, spre exemplu:
-nu puteți sta locului și vă tot mișcați în spațiu
-Aveți o permanentă dorință de mișcare, chiar și atunci când nu e cazul
-Vă lipsește răbdarea de a citi o carte
Fiți atenți la simptome precum:
-dorința de a vorbi, indiferent de cheful interlocutorului
-Nerăbdarea, incapacitatea de a aștepta. Chiar și în timpul dialogului.
Imixtiunea în sufletul omului
Cei suferinzi de sindromul deficitului de atenție ignoră, de cele mai multe ori, normele sociale, fac gesturi necugetate, spun lucruri negândite. Ei se bagă aiurea în discuțiile altora sau spun vorbe de care apoi le pare rău.
sursa : adme.ru
surse foto: comode.kz, hypnoticworld.com
Comentează